Friends hayranları “Central Perk” şefini bıktırdı: Bu yaptığınız yasa dışı

Şef Campanaro, hafta sonları ziyaretçi sayısının bini bulduğunu söylüyor

Joey Campanaro, Friends hayranlarının mülküne zarar vermesinden şikayetçi (NY Post)

Friends çılgınlığı dizinin 25. yıl dönümünde tavan yapmış durumda. Dizinin ana karakterlerinin yaşadığı Greenwich Village binasına akın eden hayranlar selfie çekmek için kaldırımları dolduruyor, çizdikleri grafitilerle duvarlarda tahrifat meydana getiriyor.

New York Post’ta yer alan habere göre hayranların gözde noktalarından, kurgusal Central Perk kafenin yer aldığı Bedford Caddesi 90 numarada bulunan Little Owl restoranının şefi ve sahibi Joey Campanaro bu durumdan epey şikayetçi. 

 

friends - 3 - NY Post.jpg
Kurgusal Central Perk'in yerinde bulunan Little Owl restoranı turistler için bir cazibe merkezi haline gelmiş durumda (NY Post)​​​​​​​

 

Durumu “rahatsız edici” diye niteleyen Campanaro şunları söylüyor: 

Hiçbir mesuliyetleri yokmuş gibi davranıyorlar. Yüzlerce insan geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Hafta sonları sayı bini buluyor.

47 yaşındaki Companaro, geçen ay boyunca yapılan yıl dönümü reklamlarının etkisiyle binanın dışına yönelik tahrifatın giderek kötüleştiğini belirtiyor. Hayranların isimlerini ve sevdikleri replikleri duvarlara yazdığını ifade eden Companaro sözlerini şöyle sürdürüyor: 

Birinden gören aynısını taklit ediyor. Fotoğrafını çek, sosyal medyada paylaş. Tarikat gibi işler hale geldi.

Şef hava güzelken günde 10-15 kişinin duvara bir şeyler karaladığını, bu kişilerin “keçeli kalem ve ruj kullandığını” belirtiyor. 

Phoebe’nin “Bir ‘pla’m bile yok…” ve Ross’un kötü şöhretli “Ara vermiştik!” replikleri de duvara yazılanlar arasında.

Duvar yazıları Bedford Caddesi’nin cephesi boyunca uzanıyor. Hayranlar bazen işi restoran çalışanlarından keçeli kalem istemeye kadar götürüyor ve hatta dükkanın ofisinin açık penceresinden içeri uzanıp kalem almaya çalışıyorlar.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Campanaro, “Bunu gördüğümde ‘Durun, bu yaptığınız yasa dışı!’ diyorum” diye belirtiyor.

Duvarı eski haline getirmenin “birkaç bin dolara” mal olacağını tahmin eden restoran şefi, hayranlara video kamera sistemiyle izlendiklerini beyan eden bir tabela bile sipariş etmiş.

Campanaro tahrifatın sorumluluğunu üstüne alacağını çünkü bu geleneğin başlamasında “sorumlu hissettiğini” belirterek, 2011’de yaşanan olayı anlatıyor. 

Restoran şefi 2011’de sokak sanatçılığı yapan bir arkadaşına yemek hazırlamış. Arkadaşı yemeği o kadar beğenmiş ki ayrıldıktan sonra binanın yan cephesindeki kaldırım kenarına tebeşirle “Joey’i seviyorum” yazmış. Bir şekilde yağmura ve kara rağmen bu yazı silinmemiş. Campanaro, “Sanırım bir turist bunun Joey Campanaro’ya değil Friends karakteri Joey Tribbiani’ye atfen yazıldığını düşündü” diyor.

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU