Akşener'den Erdoğan'a: Teröristin üzerine yürürken açtığın yola kilit vuruyorlarsa, sen de İncirlik’in kapısına kilit vur

"Devletin en stratejik kurumları bile başka ülkelere teslim edilmişse, siyasette de diplomaside de beliniz bükülür" diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ABD Başkanı Trump için "peluş kafalı" benzetmesinde bulundu

Meral Akşener’den Donald Trump’a: Peluş kafalı biri çıkıp, ülkemize ve milletimize hakaret edemeyecek / Fotoğraf: AA

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gündeminde Barış Pınarı Harekatı,  ABD’yle varılan mutabakat, Donald Trump’ın mektubu ile Türkiye'ye ilişkin sözleri vardı.

ABD'ye tepki gösteren Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulundu:

İncirlik üssü orada duruyor. Kürecik üssü orada duruyor. Teröristin üzerine yürürken açtığın yola, kilit vuruyorlarsa, sen de İncirlik’in, Kürecik’in kapısına kilit vur. İstiklal Marşımız tam da bu yüzden “Korkma” diye başlıyor. Korkma Sayın Erdoğan; bu kadar korkma. Korkma, gereğini yap, yüzlerine ya lafı, ya da kapıyı çarp. Diplomasiden kop demiyorum. Diplomasini, bu cesaret üzerine bina et diyorum. 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatı’nda, rahmetli Ecevit ne yaptı, rahmetli Erbakan Hoca nasıl durdu, hatırla ve kendine gel diyorum. “Dostum” dediğin adam, seni bir teröristle, hem de ‘general’ dediği bir teröristle muhatap olmaya çağırıyor.

Yalanlanan Filistin iddiası gündemde

Meral Akşener, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin “Bu harekat sayesinde, milli birlik ve beraberliğimizin ne kadar değerli olduğunu gördük. Dostu gördük, düşmanı gördük” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuşmasında Filistin’e dair yalanlanan bir iddiayı da gündeme taşıdı. Orta Asya’ya selam gönderen Akşener, Türkiye’nin harekatını kınayan Arap ülkelerine ise tepkiliydi:

 Harekat süresince, Filistin’le İsrail’in bize karşı saf tutmalarını izledik. Avrupa Birliği’nin, terörist propagandasını sahiplenmesini bir kenara yazdık. Amerikan Senatosu’nda, Türk dostu sandığımız bazı grupların, bir anda nasıl Türk düşmanı kesildiğini gördük. Yıllardır dizlerinin dibinden ayrılmadığın, yere göğe sığdıramadığın Arap ülkeleri, 1. Dünya Savaşı’na dönüş yaptılar;bizi arkadan bıçakladıkları o kanlı hançerin, hala ellerinde olduğunu hatırladık. Tüm bunlara olurken, öte tarafta var olan, değişmeyen, ve değişmeyecek dostluğa, kardeşliğe bir kez daha şapka çıkardık. Bu vesileyle; Attila’nın torunu Macar ülkesine selam olsun. Can Azerbaycan’a selam olsun. Orta Asya bozkırlarının yiğitlerine, Türk devletlerine selam olsun. Babür Türk devletinin mirasçısı, Pakistanlı kardeşlerimize selam olsun.  Turan illerinin has evlatları, sizlere selam olsun. Demek ki neymiş Sayın Erdoğan; Kime dost, kime düşman dediğine dikkat etmek lazımmış. Demek ki neymiş? Kimin için ağladığına, kimin ardından yas tutup, bayrakları yarıya indirdiğine özen göstermek lazımmış.

“Umarım sahada kazandığımızı, masada kaybetmeyiz”

Ordunun görevini layıkıyla yerine getirdiğini ve artık meseleyi diplomasinin becerisine devrettiğini söyleyen Akşener, “Umarım sahada kazandığımızı, masada kaybetmeyiz” ifadelerini kullandı.

Akşener'den "güvenli bölge" sorusu

Ancak Akşener ABD’yle varılan mutabakatta soru işaretlerinin bulunduğuna dikkat çekti:

Güvenli bölgeyi kim, nasıl kontrol edecek? Teröristlerin silahlarını, onlara verenler mi, yoksa biz mi toplayacağız? Şam yönetimiyle nasıl bir temas ve iş birliği yapılacak? Güvenli bölge, esasen Suriye’nin tamamıdır.

“Süleyman Şah Türbesi devralındığı yere dönmeli”

“Mutabakat kapsamındaki bölgeler için ABD’yle, Fırat’ın doğusundaki diğer alan için ise, Rusya’yla müzakere etmek zorundayız” diyen İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener, bu zorunluluğun sadece diplomatik gerekçelerden kaynaklanmadığını, ekonominin kötü yönetilmesinin bu duruma neden olduğunu belirtti.

İYİ Parti Genel Başkanı, güvenlik gerekçesiyle yerinden alınarak bir başka bölgeye taşınan Süleyman Şah Türbesi’nin de devralındığı yere dönmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

"Peluş kafalı biri çıkıp, ülkemize ve milletimize hakaret edemeyecek"

Meral Akşener’in hedefinde diplomatik nezaket kurallarına aykırı bir mektup kaleme alan ve Türkiye hakkında yakışıksız ifadeler kullanan ABD Başkanı Donald Trump da vardı:

Peluş kafalı biri çıkıp, ülkemize ve milletimize hakaret edemeyecek. Çünkü bilecek ki, Türkiye’yi, onca hakaretine rağmen hala, “Dostum” diyebilen birileri yönetmiyor. Bölgemizdeki meselelerde, figüran olmayacağız. Çünkü herkes kabul edecek ki; Türkiye ele güne muhtaç değildir.

 “Nasıl oldu da, ABD Başkanı her türlü tehdit ve hakareti kendine hak görüyor? Nasıl oldu da, PKK ile Türk devleti eş tutulabiliyor?” diye soran Meral Akşener, “Bu küstahlık cevapsız bırakılamaz Sayın Erdoğan” dedi.

"Devletin en stratejik kurumları bile başka ülkelere teslim edilmişse, siyasette de diplomaside de beliniz bükülür"

Akşener konuşmasına Türkiye içi meselelerle devam etti. Türkiye'nin üretebilen, kendi ayakları üstünde durabilen bir ülke değil, başkalarının parasına muhtaç olan bir ülke konumunda olduğunu savunan Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hüğkümet Sistemi'nin başarısız bir seçim olduğunu öne sürdü:

Bir ülkede insanlar işsizse, üretim yoksa, bankalar yabancıların eline geçmişse, devletin en stratejik kurumları bile başka ülkelere teslim edilmişse, siyasette de diplomaside de beliniz bükülür. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimiz günden bugüne, işsizlikteki artış ortada.

Akşener’den ihale tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının belirli bölümlerine ilişkin gerçekleştirilen ihaleden İBB’nin elenmesine de tepki gösterdi.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU