KHK ile ordudan atılan Yarbay Mehmet Alkan: Bana bu haksızlığı yapanları affetmem, öfkem volkan gibi…

Alkan: Onlarla karşılaşmak, hesaplaşmak istiyorum...

Kolaj: Independent Türkçe

Hayatını kaybeden asker kardeşinin cenazesinde çözüm sürecini eleştirmesiyle hatırlanan ve darbe girişiminin ardından kanun hükmünde kararname (KHK) ile ordudan atılan Yarbay Mehmet Alkan, ihracıyla ilgili olarak “Öfkem volkan gibi kabarıyor. Bu haksızlığı yapanları affetmem mümkün değil… Onlarla karşılaşmak, hesaplaşmak istiyorum" dedi.

Yarbay Alkan, kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde açılım sürecine, "Bu vatan evladı, 32 yaşında, daha vatanına, sevdiklerine doymadı, dünyaya doymadı, bunun katili kim? Bunun sebebi kim?" sözleriyle gündeme gelmişti.

15 Temmuz sonrası TSK’dan ihraç edilip hakkında FETÖ’den dava açılan ve 2.5 yılın sonunda beraat eden Yarbay Mehmet Alkan, Sözcü gazetesinden Özlem Gürses’e şunları anlattı:

Ben 30 Ağustos'ta terfi beklerken 1 Eylül 2016'da avukat arkadaş aradı, 'Komutanım KHK ile ihraç oldunuz' dedi. İnanamadım! O günü, bu işlemi hatırladıkça çok sinirleniyorum. Öfkem volkan gibi kabarıyor. Bu haksızlığı yapanları affetmem mümkün değil… Onlarla karşılaşmak, hesaplaşmak istiyorum.

Alkan, yargılandığı dosyayla ilgili olarak da şunları söyledi:

Dosyamda gizli bir tanık var, benim devre arkadaşım, Abdullah. Cemaatin içinden gelmiş, katalog evliliği yapmış, Pensilvanya'ya gidip Fetullah'ın elini öpmüş… Kendi anlatıyor, ifadesinde var. Sonra 2014'te cemaatle arası açılmış. Benim için diyor ki 'Cemaatçi olduğunu biliyorum' Çünkü ben muhalifmişim… Akıl almaz ifadeler yani. Son duruşmada bu 'gizli tanık' ifadesini değiştirdi. 'Düzeltiyorum, cemaatçi olduğunu düşünüyorum' deyiverdi. Bu dava iki buçuk yıl sürdü ve beraat ettim 17 Haziran'da.

Kendisine neden böyle bir suç isnat edildiği konusunda da Alkan’ın yorumu şöyle oldu:

Yaşadıklarımın bir tasfiye hareketi olduğunu düşünüyorum. Mahkemede de söyledim “Burada olmaktan utanıyorum. Kendi adıma değil, memlekette olanlar ve hukuk adına.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU