Robert Pattinson duygusal sahnelerden önce başvurduğu ilginç yöntemi açıkladı

Pattinson The Lighthouse'da Willem Dafoe'yla başrolü paylaşıyor

Alacakaranlık (Twilight) serisinin sona ermesinden bu yana geçen yıllarda Robert Pattinson karmaşık karakterlere bürünme konusunda rüştünü ispatladı.

Pattinson, psikolojik gerilim türündeki son filmi The Lighthouse’da deliliğin eşiğindeki bir adamı ikna edici şekilde canlandırabilmek için gözü kara yöntemlere başvurdu.

Filmdeki performansı için geçirdiği zorlu hazırlık sürecinden bahseden Pattinson, tuhaf yöntemlerinden birini açıkladı: Duygusal sahnelerden önce istifra etmek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, ücra bir adadaki bir deniz fenerinin bekçiliğini yaparken aklını yitiren iki adamı konu alıyor.

Bir sahnede Pattinson ve Willem Dafoe’nun karakterleri sarhoş oluyor ve gerçeklikle bağları yitiyor. Dolayısıyla yoğun şekilde duygusallaşıyorlar.

CinemaBlend'de yer alan habere göre Pattinson bu sahneye hazırlanmak için kendini son derece şaşırtıcı bir bedensel işleve başvururken bulmuş. Bu anekdotu haftalık Mr. Porter dergisiyle paylaşan oyuncu durumu şöyle açıklıyor:

Willem’dan uzak bir köşeye çekilip öğürürdüm. İstifra ederken herkesin çok duygusal hissettiğini düşünüyorum ve o duygu durumunu ifade etmek için bu epey etkili bir numara. Bir sahnede bunu uzaklaşamadan yapmak zorunda kaldığım ana kadar (Willem Dafoe) bunu bilmiyordu.

Pattinson daha önce filmin “sefil” çekim koşulları esnasında yönetmen Robert Eggers’ın kendisini “onu yumruklamayı isteyecek kadar” zorladığını açıklamıştı. Şimdiyse yönetmen, oyuncunun karaktere bürünmedeki tuhaf şekilde etkili yoluna kefil olmuş durumda. Yönetmen dergiye şöyle konuştu:

Rob her çekimden önce parmaklarını boğazına sokuyordu. Willem’ın bana bakışından ‘Şu herif hele bir üstüme kussun da…’ dediğini anlayabiliyordum.

Setteki şüphelerine karşın Robert Pattionson’ın uç oyunculuk yöntemleri Willem Dafoe’yu ürkütmemiş görünüyor. Aksine aktör, Pattinson’ı şöyle övüyor:

Kendini derin sulara atmak istiyor ve bunun sadece gerçekten boğulursa hakiki olacağını düşünüyor. Bu da bu rol için mükemmel çünkü içinde olacağı durum tam olarak bu. Bu bana tuhaf gelmişti ama yargılamaya çalışmıyorum. Görsel olandan, yakın çekimde neye ihtiyaç olduğundan iyi anlıyor. Bazen kendini paralıyordu. Parmaklarını gırtlağına sokmak gibi şeyler yapıyordu.

Pattinson’ın The Lighthouse’un en duygusal sahneleri için katlandığı zahmet karşılığını vermiş gibi görünüyor. Oyuncunun performansı son derece iyi değerlendirmeler alıyor. The Batman’de Bruce Wayne’in iniş çıkışlarıyla başa çıkması gerektiğinde bu yeni kusma maharetini kullanıp kullanmayacağını ise zaman gösterecek. 

 

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU