Af Örgütü: ABD’nin çekilmesi, Rakka’da yıkıma uğratılan sivillere karşı sorumluluğu ortadan kaldırmıyor

Uluslararası Af Örgütü Ortadoğu Araştırma Direktörü Maalouf, Suriye’den geri çekilmeye hazırlanan ABD öncülüğündeki askeri koalisyonun “Rakka’daki sivil kayıplarına yönelik esaslı bir soruşturma yapma sorumluluğundan kaçındığını” söyledi

1

Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Orta Doğu Araştırma Direktörü Lynn Maalouf, Suriye’den planlı bir şekilde geri çekilmeye hazırlanan ABD öncülüğündeki askeri koalisyonun, “Rakka’da ve diğer yerlerdeki yüzlerce sivil ölümüne ilişkin esaslı bir soruşturma yapma sorumluluğundan kaçındığını” belirtti.

Maalouf’un açıklamasında, “Koalisyon, bombardımanlarından geriye kalan yıkımı utanıp sıkılmadan görmezden geliyor. Sivillere verdiği zarar yetmezmiş gibi, hiçbir onarım veya tazminat sağlama niyetinin olmadığını açıkça ortaya koyan Koalisyon, hayatta kalanların yaralarına tuz basıyor” denildi.

 

 

Koalisyonun Musul operasyonuna değinen Maalouf, Irak’ta yapılan hatalardan ders çıkarılmadığını savunarak, “Hatalardan ders çıkarsaydı Rakka’daki korkunç yıkım engellenebilirdi. Geride bu denli geniş çaplı bir sivil yıkım bırakılması, Koalisyon’un ileri sürdüğü değerlerle çelişen bir insani rezalettir” ifadelerini kullandı.

DAHA FAZLA HABER OKU