TRT Genel Müdürü: Güçlü yalanın haklı gerçeğe galebe çaldığı bir çağdayız

İbrahim Eren:Yalan haber ve bilgi çarpıtmanın dünyanın sayılı medya kuruluşları tarafından bile sürekli yapıldığına şahit olmaktayız

Fotoğraf: AA

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, İstanbul Kongre Merkezi'nde "Küreselleşmenin Krizi: Riskler ve Fırsatlar" temasıyla düzenlenen TRT World Forum 2019'un açılışında konuştu.

TRT World Forum'un bölgesel ve küresel meselelerin tartışıldığı en seçkin uluslararası platformlardan biri haline geldiği görüşünü dile getiren Eren, şöyle konuştu:

Yaptığımız her işte, 'insanı ve vicdanı merkeze alma' kaygımız hep ön planda oldu. Farklı sesleri bir araya getiren forumda da bu temel ilkemizi hep merkezde tuttuk. Haktan yana taraf olmak, doğrunun yanında durmak, insanlığın sancılarına çözüm aramak, mazlumun sesi olmak... Türkiye'nin bu insani yaklaşımı bize hep ilham oldu. Türkiye'nin ve dolayısıyla TRT'nin bu ali gönüllü tavrı, binlerce yıllık medeniyet ve değerler mirasımızdandır. Fakat maalesef; güçlü yalanın, haklı gerçeğe galebe çaldığı bir çağdayız. Yalan haber ve bilgi çarpıtmanın dünyanın sayılı medya kuruluşları tarafından bile sürekli yapıldığına şahit olmaktayız.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eren, TRT olarak, dünya kamuoyunun yanlış yönlendirildiği bu dönemde sadece ve sadece gerçeklere sadık kaldıklarını, bu nedenle de birçok zorlukla karşılaştıkları söyledi ve şunları ifade etti:

Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla birlikte TRT World Forum'a katılım konusunda bazen çeşitli bahaneler göstererek bazen de doğrudan harekatı sebep göstererek katılmayacağını bildiren davetliler oldu. Bu davetlilerin, bizim taşıdığımız demokratik olgunluğu taşıyamadıklarını görmekten üzüntü duyuyoruz. Hakim egemen kültüre ait tek ve yanlı bir bakış açısının, küresel doğru olarak kabul edildiği ve kısık seslerin yok sayıldığı bu adaletsiz düzeni hiçbir zaman kabul etmedik. Sayın Cumhurbaşkanımızdan aldığımız ilhamla 7,5 milyar insanın kaderini, 5 ülkenin kararına bırakan sisteme itiraz ettik. Bu adaletsiz sistemin kurbanlarına mikrofon uzattık, kendilerini anlatmaları için bir platform sağladık. TRT olarak küresel vicdanın sesi olduk. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da TRT dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun sesini, hakkı, hakikati, dünyada ve bilhassa bölgede olup bitenleri tüm gerçekleriyle uluslararası kamuoyuna duyurmaya devam edecektir.

AA

DAHA FAZLA HABER OKU