Hillary Clinton, Trump’ın Erdoğan’a yazdığı mektubu tiye alarak alternatif bir mektup paylaştı

Mektup Jimmy Kimmel’ın şakasının neredeyse birebir kopyasıydı ama gece programı sunucusunun okuduğu hali sansürlüydü

Clinton bir süredir sosyal medya hesabını daha sık kullanmaya başladı (AFP)

Hillary Clinton, ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yazışma tarzını alenen tiye aldı. Trump'ın önceki rakibi Clinton'ın paylaştığı son şaka Trump'ı aptal yerine koyuyor.

Trump’ın Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “sert bir adam” ya da “aptal” olmaması yönünde çağrı yaptığı 16 Ekim tarihli mektubu o kadar tuhaf karşılanmıştı ki ABD'deki yayın kuruluşları yazının aldatmaca olduğunu varsaymış, Beyaz Saray da gerçekliğini onaylamak zorunda kalmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yazışmanın tuhaf karakterini şimdi de Trump’ın 2016 başkanlık seçimlerindeki rakibi Hillary Clinton pekiştirdi. Clinton, eski ABD Başkanı John F. Kennedy tarafından Sovyetler Birliği'nin eski Devlet Başkanı Nikita Kruşçev’e yazılmış gibi görünen Küba Füze Krizi'yle ilgili parodi bir mektup paylaştı.

“Hıyarlık etme, tamam mı?” diye yazan mektup şu ifadelerle devam ediyor:

Füzelerini Küba’dan çek. Herkes "Yaşa Kruşçev! En iyisi sensin!" diyecek. Ama çekmezsen, herkes "ne aşağılık herif ama" gibi şeyler düşünecek ve çöp ülkene "Sovyet Şişliği" (birlik anlamına gelen Union yerine ayak parmağı şişliği anlamına gelen Bunion -çn.) diyecek.

Mektup daha sonra “Beni burada gerçekten zorluyorsun” ifadesiyle devam ediyor ve Trump’ın Erdoğan’ı daha sonra arama sözüne atıfta bulunarak “kucaklıyorum” diye bitiyor.

Mektup gece programı sunucusu Jimmy Kimmel’ın geçen hafta yayında okuduğu monoloğun neredeyse birebir kopyasıydı. Tek fark Kimmel’in versiyonunun sansürlü olmasıydı, Clinton'ınki sansürsüzdü.

 

 

Türkiye’yi Suriye’deki askeri harekatına dair uyaran ABD Başkanı’na ait mektupta Trump Erdoğan’a, “Eğer bu işi doğru ve insani bir şekilde yaparsanız, tarih de sizi iyi yazar” diyor ve şöyle devam ediyordu:

Eğer iyi şeyler olmazsa sizi sonsuza dek hep bir şeytan olarak görürler. Sert adamı oynama. Aptallık etme! Seni daha sonra arayacağım.

2016’daki Beyaz Saray yarışı esnasında sevimsizlikle suçlanmasının ardından Clinton, bağ kurmak için sosyal medyayı giderek daha fazla kullanıyor.

Clinton ağustosta müzisyen Lizzo’nun tweetine Truth Hurts isimli şarkısının sözlerinin devamını yazarak cevap vermişti.

“Yüzde 100 o s.rtük olduğumu öğrendim” diye devam eden şarkının “Daha yeni DNA testi yaptırdım, ortaya çıktı ki…” diyen ilk kısmını yazmıştı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-politics

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU