Selvi: Çavuşoğlu, ABD'li yetkilinin gözünün içine baka baka "Yaptırımlar umrumda değil" dedi

Hürriyet yazarı: Kritik 36 saatin içine girdik

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ABD ile Türkiye arasında Suriye'nin kuzeydoğusu için varılan anlaşmadan önce yapılan toplantıyı köşesine taşıdı.

Selvi'nin aktardığına göre bu toplantı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien’ın sert tartışmalarına sahne oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, köşesinde şunları yazdı:

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile O’Brien’ın görüşmesinin başında bir gerginlik yaşanıyor. O’Brien görüşmenin başında masaya yaptırım kartını sürüyor. “Ateşkes sağlanamazsa yaptırımlar arttırılarak uygulanacak” diyor. O’Brien’ın bu hamlesi üzerine görüşme gergin bir havada başlıyor. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ulusal Güvenlik Danışmanı’nın gözlerinin içine baka baka, “Yaptırımlar umurumda değil. Bu harekâta Türkiye’de tam destek var. Bu yaptırımlarla bir yere varamazsınız” karşılığını veriyor. Türk milletinin Barış Pınarı harekâtının arkasında kenetlendiğini, yaptırımların etkili olmayacağını anlatıyor. Tabii burada muhalefet partilerinin de hakkını teslim etmek gerekiyor. Türkiye’nin iktidarı ve muhalefetiyle Barış Pınarı harekâtının arkasında kapı gibi durmasının sesi belli ki ta Washington’dan duyulmuş. Zaten Cumhurbaşkanı Erdoğan da liderlere tek tek isimlerini saymak suretiyle teşekkür etti.

Selvi yazısını "Büyük bir krizin gölgesinde başlayan süreç, büyük bir uzlaşmayla sonuçlanıyor. Ancak henüz bu iş bitmedi, sadece ara verildi. Sürecin kaderini uygulama tayin edecek. O nedenle sahadaki gelişmeler takip ediliyor. Kritik 36 saatin içine girdik" ifadesiyle sonlandırdı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU