Akit yazarı: HDP'ye yapılan Hazine yardımını geri alalım

Karahasanoğlu, "Dünyaya posta koyarken, HDP’ye acizliğimiz kanıma dokunuyor" başlıklı yazısında HDP'ye yapılan yardımın nasıl kesileceğine dair 'öneriler' getirdi

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, Hazine'nin belirli bir oy oranı almış siyasi partilere yaptığı yardımın HDP tarafından geri alınması gerektiği görüşünü dile getirdi.

Hasanoğlu, HDP'ye yapılan Hazine yardımının kesiminin nasıl olabileceğini de şu satırlarla yazdı:

Mesela, HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, “Açık söyleyeyim, bu harekatın sonu barış pınarı değil, kan pınarı olacaktır” açıklamasını alıp..

“Kimi tehdit ediyorsun sen? Milletvekili maaşı aldığın Türkiye Cumhuriyeti’ni mi?” diye sorup, “Siviller ne yapacağını şaşırmış durumda. Sınırdaki ilçelerimiz çok büyük bir tedirginlik yaşıyor. İnsanlar sabaha kadar uyuyamıyor” sözlerinin halkta telaş oluşturmak için yapıldığını ve bunun da kamuoyunun huzurunu kaçırdığını belirtip, verilen zarar için açarsınız 10 milyon liralık bir maddi-manevi tazminat davası..

Yine HDP milletvekili Garo Paylan’ın “Bu bir tehcirdir, aynı zamanda Birleşmiş Milletler’in tanımına göre, bir soykırım girişimidir..” şeklindeki Türkiye Cumhuriyeti’ne hakaret içerikli ifadeleri sebebi ile ona da açarsınız benzer bir dava..

“İşgal başladı” diye bağırarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni işgalci gibi göstermeye kalkışan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni’ye de açarsınız benzer bir dava..

Bu davalarda, “Milletvekillerinin yaptıkları bu açıklamalardaki tazminata gerekçe olan nitelemeler için, partilerinin hiçbir müeyyide amaçlı soruşturması olmamıştır. Partileri de, milletvekilleri ile birlikte, müştereken ve müteselsilen sorumludur” dersiniz..

Çıkan kararı da..

Koyarsınız icraya..

Daha Hazine yardımı, bu partinin kasasına girmeden..

Haczedersiniz..

Olur biter..

2018 seçiminde yüzde 11.7 oy alan HDP'nin halka küfrettiğini iddia eden Karahasanoğlu, ayrıca şunları yazdı:

Yalan iddialarla, devleti küçük düşürmeye çalışan, devlete suç isnat eden siyasi parti temsilcileri ile birlikte, onlara müeyyide uygulamayan parti hakkında tazminat davası açılsın..

Hazine yardımı olmasaydı, belki denilirdi ki, “O kadar parayı bunlarda nasıl bulacağız ki?”

Ama..

Devlet zaten bunlara milyonlarca lira, hazine yardımı yapıyorsa.

Bari bu yardımı geri alalım..

Alalım da..

Bizim paramızla, bize hakaret etmelerini önleyelim..

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU