Fehmi Koru: ‘Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı’ türü yaftalamalardan rahatsız olmam mümkün değil

Koru: Ülkemiz siyasetinde önemli bir yeri olan Abdullah Gül’le dostluğumu ayrıca değerli bulurum

Fotoğraf: Twitter

Gazeteci yazar Fehmi Koru, yazılarını alıntılayan bazı sitelerin kendisinden "Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı" şeklinde ifade kullanmasına tepki gösterdi. 

Koru, 11. Cumnhurbaşkanı Gül ile dostluğunun değerli olduğunu söylerken "Anlayacağınız ‘Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı’ türü yaftalamalardan rahatsız olmam mümkün değil; tam tersine o cümleciğin her kullanılışında başka yakın dostlarımı da hatırlayıp 'Ne güzel, ne değerli insanlarla hayatım boyunca dostluklarım oldu' diye seviniyorum" diye yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünkü yazısının bazı siteler tarafından alıntılandığını hatırlatan Koru'nun yazısının ilgili kısmı şöyle:

İktibas eden sitelerden birinin haber için uygun gördüğü başlık ilginçti: “İsrailli istihbaratçıların ‘Türkiye senaryosu’ gerçek mi oldu?”

Benim ilginç bulduğum DEBKAfile sitesinde çıkan ‘haber-analizi’ sitenin ‘senaryo’ olarak değerlendirmesi oldu. Herhalde okurları iktibas ettikleri kısmı okuyunca başlıktaki soruya en uygun cevabı vermişlerdir.

Sitenin haberi şöyle başlıyor: “Abdullah Gül’e yakın yazar Fehmi Koru, yazısında İsrail istihbarat örgütü MOSSAD’a da yakınlığıyla bilinen DebkaFile sitesindeki bir haritaya yer verdi…”

Anlamadığım nokta şu: DEBKAfile adlı sitede karşıma çıkan bir ‘analiz-değerlendirme’ üzerine kaleme aldığım bir yazının Abdullah Gül ile ne ilgisi olabilir?

Dün bütün günü bu soruyu düşünerek geçirdim.

Yazım iç siyasetle ilgili değil. Abdullah Gül’ün adını anmayı gerektirecek herhangi bir unsur yok yazımda. Peki ne diye yazının en girişine benim “Abdullah Gül’e yakın yazar” olduğum ayrıntısı ekleniyor?

Herhalde alışkanlıktan. Çünkü aynı sitenin sorumluları benim kendi başıma bir şeyler düşünebileceğimi, Abdullah Gül’e sormadan yazı yazamayacağımı peşinen kabul ettikleri için olacak, benden alıntı veya iktibas yapmaları gerektiğinde hep aynı şablonu kullanıyorlar.

Dostlarımla adımın birlikte anılmasından yüksünecek değilim. Tam tersine, ülkemiz siyasetinde önemli bir yeri olan Abdullah Gül’le dostluğumu ayrıca değerli bulurum. Arkadaşlıklar ve dostlukların üç otuz para değeri gördüğü ve herkesin en yakınlarını birileri tarafından yanlış anlaşılır diye ihmal edebildiği günümüzde, bana da öyle davranmaya kalkışanlara bile, arkalarından en ufak aleyhte söz söylememeye hala gayret ederim.

Yakından tanıyanlar şu cümlenin son 20 yılda ağzımdan düşmediğini bilirler: “Bu yaştan sonra yeni dostlar edinebilmek zor; yıllanmış dostlukların kıymetini iyi bilelim.”

Bugünün dostluklarının yüze gülünen, ama arkadan çekiştirilen tarzda olduğunu biliyorum.

Ne yazık ki öyle.

Sizin anlayacağınız ‘Abdullah Gül’ün yakın arkadaşı’ türü yaftalamalardan rahatsız olmam mümkün değil; tam tersine o cümleciğin her kullanılışında başka yakın dostlarımı da hatırlayıp “Ne güzel, ne değerli insanlarla hayatım boyunca dostluklarım oldu” diye seviniyorum.

Dostlarımız sayesinde bizler değerliyiz; etrafta çokça gördüğüm örneklere baktığımda, “Değerli oldukları için kimselerle dost değilim” diye şükrediyorum.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU