Annesi HDP il binası önünde eylem başlatmıştı; PKK'nın dağa kaçırdığı iddia edilen Mehmet Akar evlendi

Düğüne, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Diyarbakır Valisi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak da katıldı

Fotoğraf: AA

Diyarbakır'da anne Hacire Akar'ın oğlunun PKK'ya katıldığı gerekçesiyle HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eyleminin ardından evine dönen oğlu Mehmet Akar, evlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Düğüne, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce ve Diyarbakır Valisi, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi ve AK Parti İl Başkanı Süleyman Serdar Budak da katıldı.

 Akar, Soğanlı köyünde düzenlenen düğünde Kader Akar ile hayatını birleştirdi.

Hacire Akar, 21 yaşındaki oğlu Mehmet Akar’ın HDP Diyarbakır il binasına girdikten sonra bir daha çıkmadığını ve dağa kaçırıldığını iddia etmişti. 

"Evden kaçmadım, halamın torunuyla evlendirmek istiyorlar" demişti

Mehmet Akar ise, Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde ailesinin evinden yaşanan tartışma nedeniyle ayrıldığını söylemişti. Mezopotamya Ajansı'na konuşan Mehmet Akar, "Beni kimse kaçırmadı. Evden çıkma nedenim, ailemin zorla evlendirilmem üzerine kurduğu baskılar. Beni zorla evlendirmeye çalışıyorlar. Kesinlikle evlenmeyeceğim. O nedenle evden çıktım ve bir daha da gitmeyeceğim. Halamın torunuyla evlendirmek istiyorlar. Ailemin baskısıyla, iradem dışında nişanlandırıldım. Ben kendisini aradım, nişanı attığımı söyledim" ifadelerini kullanmıştı.

Mehmet Akar, 24 Ağustos'ta Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kayıp olmadığını bildirmişti. Mehmet Akar'ın ortaya çıkmasının ardından Hacire Akar HDP il binası önündeki eylemini sona erdirmişti.

Başka aileler de eyleme başlamıştı

Anne Hacire Akar'ın, HDP il binası önünde başlattığı oturma eyleminden sonra oğlu 24 Ağustos'ta eve dönmüştü. Hacire Akar eyleminden sonuç alınca, çocuklarının daha kaçırıldığını iddia eden Fevziye Çetinkaya, Remziye Akkoyun ve Ayşegül Biçer de 3 Eylül'de HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatmıştı.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU