TMSF, kayyum atadığı Adnan Oktar’ın 86 şirketini satacak mı?

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu Başkanı Muhiddin Gülal kayyum atanan ve sorunlu olan şirketlerden bazılarının 2019 yılında satılacağını söyledi

Adnan Oktar Grubu'na ait 86 şirket TMSF kayyumluğunda yönetiliyor

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Fon bünyesindeki "sorunlu şirketler"in satış sürecini bu yıl başlatmayı hedeflediklerini söyledi.

TMSF kayyumluğunda yönetilen 955 şirket var. Bu şirketlerin toplam aktif büyüklüğü 56 buçuk milyar, öz kaynak rakamı da 19 milyar 800 milyon lira. TMSF Başkanı Gülül, şirketlerin 2018’e göre yüzde 27 büyüdüğünü söyledi. 

Dumankaya Almanlara mı satılıyor? 

Muhiddin Gülal, topladıkları paraları FETÖ'ye mali yardım amacıyla kullandıkları iddiasıyla kayyum atanan Dumankaya şirketinde yaşanan mağduriyetlerin çözümünde sona yaklaşıldığını açıkladı. 

"Dumankaya ile ilgili Alman bir şirketle anlaştık. Onlar şimdi projeyle ilgili çalışmaya başladı. Dumankaya'nın sorunlu tarafını hemen hemen çözdük diyebilirim. Sorunlu şirketlerimizden biri de Naksan'dı. Onunla ilgili de önümüzdeki süreçte Naksan Plastik ve Royal Halı şirketlerimizi satmayı planlıyoruz. 2019 yılı içinde sorunlu şirketlerimizin satış sürecini başlatmayı hedefliyoruz"

Gülal, ekonomik durumu iyiye giden firmaları satmayı düşünmediklerini, milli servet olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Oktar’ın 86 şirketi TMSF’de

Adnan Oktar ve grubuna yönelik soruşturmaya değinen Gülal, Oktar'ın 86 şirketinin bulunduğunu tespit ettiklerini ve bu şirketlere kayyum atandığını ifade etti.

"Adnan Oktar'ın 86 şirketini tespit ettik. Bu 86 şirketi TMSF kayyumluğunda yönetiyoruz. Şu anda tespit çalışmaları da devam ediyor. Bu şirketlerin birçoğu gayri faal, 80'inde çok fazla bir işlem yok. Adnan Oktar'ın şirketlerinin 10 milyon liralık aktif bir büyüklüğü var" 


Adnan Oktar kimdir?

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak tanınan Adnan Oktar ve grubuna yönelik 11 Temmuz 2018 tarihinda operasyon yapıldı. Gözaltına alınanlardan bir kısmı, 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Çocukların cinsel istismarı', 'Nitelikli cinsel saldırı', 'Şantaj', 'Malvarlığı değerlerini yurt dışına çıkarma', 'Cebir, şiddet, tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçlarından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi. Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 168 kişi tutuklandı.

DAHA FAZLA HABER OKU