Martin Scorsese nefret edilen Goodfellas sahnesini anlattı: İzleyiciler bir anda salonu terk etmeye başladı

Scorsese izleyicilerin bu tepkisinin ardından sahneyi değiştirmiş

Martin Scorsese, Goodfellas'ın ilk deneme gösteriminde neden yaklaşık 70 kişinin sinema salonunu terk ettiğini açıkladı.

Yeni filmi The Irishman'i gelecek ay yayımlayacak ünlü yönetmen, deneme izleyicisinin “öfkeli” tepkisinin 1990 tarihli gangster klasiği Goodfellas'ın son halinde büyük bir değişiklik yapılmasına yol açtığını söyledi.

Orijinal açılış sekansında Joe Pesci'nin canlandırdığı Tommy DeVito karakterinin Billy Batts'ı (Frank Vincent) mutfak bıçağıyla toplamda 7 kez vahşice bıçaklaması izleyiciler için büyük bir sorun teşkil etmiş.

Entertainment Weekly'e konuşan Scorsese şunları söyledi:

Billy Batts'ı bagajda bıçakladığında, ilk iki bıçak darbesinden sonra insanlar salonu terk etmeye başladı. Sonra üçüncü kez bıçakladı ve daha fazla kişi terk etti. Ben de (kurgucu Thelma Schoonmaker'a) "Daha ne kadar kaldı?" diye sordum. "7" dedi. "Tamam öyleyse. Bu kadar çabuk terk etmemeleri gerekir, tamam mı? Bıçağı görünce mevzuyu anlıyoruz" dedim.

Filmin son halinde Pesci, Batts'ı 4 kez bıçaklıyor. Son üç bıçak darbesiyse görüntüye girmeden, Ray Liotta'nın karakteri olan biteni izlerken gerçekleşiyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Rotting Tomatoes'a bakılırsa The Irishman, 1976 yapımı Taxi Driver'dan beri Scorsese'in en beğenilen filmi.

Charles Brandt'ın I Heard You Paint Houses kitabından uyarlanan The Irishman, aynı zamanda Scorsese'yle Robert De Niro'nun birlikte çalıştığı 9. film.

Al Pacino ve Joe Pesci'nin de rol aldığı bu suç filmi, mafya tetikçisi Frank Sheeran'ın (De Niro) gerçek hayat hikayesinde işçi sendikası lideri Jimmy Hoffa (Pacino) ve mafya babası Russell Bufalino'yla (Pesci) geçirdiği yıllarını anlatıyor.

The Irisman, 8 Kasım'da seçili Birleşik Krallık sinemalarında, 27 Kasım’dan itibarense Netflix'te gösterime girecek.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU