İçişleri Bakanı: 41 DEAŞ'lı daha teslim alındı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaretinin ardından Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalar yaptı

Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaretinin ardından Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Soylu, Barış Pınarı Harekatı’na ilişkin, “195 DEAŞ’lı yakalanmıştı, bu sabah 41 DEAŞ’lı daha teslim alındı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İçişleri Bakanı, "Teröre bulaşmış, destek sağlayan, milletin vergilerinin terör örgütlerine aktaran belediyelerin yasal olarak yeri yok. Teröre hiçbirimizin sabrı yok! 40 yıldır terörle mücadele ediyoruz." ifadesini kullandı.

Soylu'un öne çıkan açıklaması şöyle:

Biz DAEŞ'lilerle gölge mücadelesi yapmadık. Göğüs göğüse çarpıştık. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir devlet DAEŞ'le göğüs göğüse çarpışmamıştır. Avrupa'da laf edenler bugün her biri kahraman kesiliyor ama 'Aman biz bir şey yapmayalım' diyorlar. Korkusundan nasıl yaşadıklarını biliyoruz biz DAEŞ'lilerin. Bütün bu bölgede yaşanan sıkıntılar sonucu Türkiye'ye göç dalgası yaşanıyor. 

Soylu, Barış Pınarı Harekatı'nda ABD ile yapılan 120 saatlik anlaşmaya dair de konuştu:

Terörle mücadele devam etmektedir. Biz kış operasyonlarına başladık. 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarımız hız kesmeyecek. Aynı kararlılık devam edecek. DAEŞ'lileri diz çöktürmeden bırakmayız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU