Britanya'da geçen yıl binden fazla kişi modern kölelik kurbanı oldu

Yerel Yönetimler Birliği'nin başkanı, devamlı surette ve çarpıcı şekilde artan rakamların, "kapasitesini fazlasıyla aşmış belediye hizmetleri üzerinde büyük etkisi olduğunu" söylüyor

BK, "modern kölelik" olarak tanımlanan, işgücü ve güvenlik gibi alanlardaki istismar iddiaları nedeniyle protestolara sahne oluyor (AP)

Yeni bir araştırmaya göre geçen sene Birleşik Krallık'ta (BK) binden fazla potansiyel modern kölelik kurbanı tespit edildi.

Belediye meclislerinin işaret ettiği kurban sayısı 5 yılda yüzde 800 artarken, Yerel Yönetimler Derneği (LGA) meseleyle başa çıkabilmek için daha fazla fon talep ettiklerini belirtti.

Belediye meclisleri potansiyel kölelik kurbanlarına dair endişelerini, kurbanların tespit edilmesini ve desteklenmesini sağlayan Ulusal Sevk Mekanizması (NRM) adlı bir program üzerinden bildiriyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yerel yetkililer 2014'te 127 NRM başvurusu yaptı.

Geçen yıl itibarıyla bildirilen vaka sayısıysa bin 152'ye kadar fırladı. Söz konusu yönlendirmelerin yüzde 92'si çocuklarla ilgili oldu.

LGA'da daha güvenli ve güçlü topluluklar kurulunun başkanlığını yapan Simon Blackburn, “belediye başvurularında devamlı surette ve çarpıcı şekilde yaşanan artışın, çocuk hizmetleri başta olmak üzere kapasitesini fazlasıyla aşmış belediye hizmetleri üzerinde büyük etkisi olduğunu" söyledi.

"Gelecek yıl ayrılacak ilave fonların katkısı olacaktır ama hükümetin bu istismarlarla mücadele etme ve kurbanlara destek sağlamada belediye meclislerinin elinde yeterli ve uzun vadeli kaynaklar bulunmasını garanti etmesi gerekiyor."

Dernek, gençlerin kırsal bölgede uyuşturucu dağıtımına girişen büyük uyuşturucu çeteleri tarafından giderek daha fazla istismar edildiğini ve bu durumun sayı artışında payının olduğunu belirtiyor.

"County lines" olarak nitelenen bu faaliyetlerde çeteler kırsal bölgelere uyuşturucu taşıyor ve bu maddelerin satışı için çoğu kez çocuklarla gençleri kullanıyor.

Bir LGA sözcüsü, bilhassa çocukların modern kölelik riski altında olduğunu söyledi.

Ulusal Suç Ajansı'na (NCA) göre, reşit olmayan yaş gruplarına dair modern kölelik bildirimleri 2017'den 2018'e kadar yüzde 67 oranında arttı.

LGA'ya göre bu tablo, çocuk hizmetleri, barınma ve yetişkinlere yönelik sosyal hizmetler üzerindeki baskıları gösteriyor.

Bir sözcü, modern kölelik mağdurlarına yardım etmek için belediyelere özel bir fon ayrılmadığına işaret etti ve hükümeti uzun vadeli finansman sağlamaya çağırdı.

 

 

Aktivistler daha önce The Independent'a yaptıkları açıklamalarda, bahsi geçen istismarın çiftliklerde, araba yıkamacılarda ve manikürcülerde de görüldüğünü söylemişti.

Emek Sömürüsü Merkezi'nde (FLEX) üst düzey danışmanlık yapan Emily Kenway, BK'nın işgücü denetimlerini yeterince finanse etme konusunda “üzücü başarısızlığı” göz önüne alındığında, istismarın “yaygın ve artışta” olmasının şaşırtmadığını belirtti.

Polis birimlerinin "county lines" uyuşturucu trafiğinin içinde insan kaçakçılığı kurbanlarının da olabileceğinin farkına vardığını gösteren bu artışın bir anlamda olumlu olabileceğini belirten Kenway, "İstismarın daha en baştan gerçekleşmemesini sağlamak için daha fazlası yapılmalı" dedi.

Ajanslardan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU