ABD’li Senatör Graham, Mazlum Avdi ile telefonda görüştü: Kongre Kürtlerin durumu ile ilgilenecek

ABD’li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yöneticilerinden Mazlum Avdi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Amerikalı Senatör Lindsey Graham, SDG Komutanı Mazlum Avdi ile telefonda görüştü

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Suriye'deki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yöneticilerinden Mazlum Abdi (Kobani) ile konuştum. Mazlum Abdi, Trump yönetiminin şiddeti durdurma çabalarını takdir ediyor” dedi:

General Mazlum, ateşkesin tutulması konusunda endişeli ve Ankara’nın Kürtlere yönelik etnik temizlik amacını asla kabul etmeyeceklerini vurguladı. Kürtler için tampon bölge kabul edilebilir ancak yüz binlerce kişiyi yerinden eden askeri işgal güvenli bir bölge değil. Bu etnik temizliktir. Umarım tüm tarafların kazanacağı bir duruma ulaşabiliriz. Ama General Mazlum'un endişelerini paylaşıyorum. Ayrıca, Kongre’nin Kürtlerin durumuyla ilgileneceğini söyledim. 

SDG: Ateşkesten bu yana 13’ü savaşçı 18 kişi hayatını kaybetti

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

SDG'den Kino Gabriel ise yaptığı açıklamada Türkiye’nin ABD ile varılan ateşkese uymadığını ve ateşkesin yürürlüğe girdiği andan şu ana kadar devam eden çatışmalarda 5'i sivil 18 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ankara'daki temasları sonrasında varılan anlaşma ile Türkiye kuzey Suriye’ye yönelik operasyonunu 120 saat boyunca durdurma kararı almıştı.

Anlaşmaya göre, söz konusu süre içerisinde SDG sınırdan 32 kilometre güneye çekilecek.

Aksi takdirde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Barış Pınarı Harekatı’na kaldığı yerden devam edecek.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU