Kılıçdaroğlu otostop yapan ODTÜ’lüleri kampüse bıraktı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, parti genel merkezine giderken otostop çeken ODTÜ'lü bir grup öğrenciyi kampüse bıraktı. ODTÜ’lü Esra Yazar o anları ‘Son dönemde arkadaşlar lüks araçların tacizine uğruyor. Önce onlardan biri sandım’ diye anlattı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sabah saatlerinde Çukurambar'daki evinden Söğütözü'ndeki CHP Genel Merkezi'ne giderken 100'üncü Yıl Semt Pazarı civarında otostop çeken üniversite öğrencilerine rastladı. 

ODTÜ'de öğrenim gören 4 öğrenciyi minibüsüne alan Kılıçdaroğlu, gençleri kampüse bıraktı. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun, öğrencilerle çektirdiği hatıra fotoğrafı, iletişim ekibi tarafından sosyal medya üzerinden paylaşıldı. 

Kılıçdaroğlu, daha önce de otostop çeken öğrencileri kampüse bırakmıştı.

Önce tacizci sandım

Kılıçdaroğlu’nun okula bıraktığı öğrencilerden  Esra Yazar,  yaşananları Habertürk'ten Fatmanur Boylu 'ya anlattı. Lüks araç durunca önce tedirgin olduğunu belirten Yazar şunları söyledi:

Bulunduğumuz yer otostop noktası olarak bilinir. Yaklaşık 25 kişi vardı. Bir anda araba durdu. ODTÜ’ye gitmek için mi beklediğimizi sordu. Cevap vermedim çünkü son dönemde burada bekleyen arkadaşlar lüks araçların tacizine uğruyor. Onlardan biri sandım. Kapı açıldı. Sıradaki ilk 5 kişi araca bindik. Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşımızda göründe çok şaşırdık.

Kılıçdaroğlu: Güveninizi kaybetmeyin

Araçta selfie yapıp paylaşan Yazar yolculukta yaşananları ise şöyle anlattı:

4 kişi bindik ama birbirimizi tanımıyorduk. İlk anda bir sessizlik oldu. Herkes gülümsüyordu. Kılıçdaroğlu, ailelerimiz, bölümlerimiz ve kampus hakkında sorular sordu. Biri kimya bölümünde okuyan Bangladeşliydi. Diğer arkadaşlar da siyaset bilimi, havacılık ve uzay mühendisliğindendi. Arkadaşlardan biri seçimleri sordu, gençlik olarak umutsuz olduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, ‘Güveninizi kaybetmeyin. Sandıklarımızı korursak, korkacak bir şey kalmaz’ dedi. Herkesi kendi fakültesi önünde indirdi. Ben en son indim. Çok nazikti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU