Tiyatrocu Orhan Aydın'a, Cumhurbaşkanına hakaretten 11 ay hapis cezası

Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan için ”Canlarımızın hiçbirinin kanı yerde kalmayacak, bunu bu ülkeyi yönettiğini söyleyen diktatör bozuntusu ve tayfası duysunlar” ifadelerini kullanan Aydın'a verilen ceza ertelenmedi

Orhan Aydın: Yaşadığım sürece Sivas katliamının hesabını sormaya devam edeceğim. (Hapis cezasına ilişkin) Bir üst mahkemeye gideceğiz / Fotoğraf: Twitter @orhanaydin6

Tiyatrocu Orhan Aydın, 2017'de Kuşadası Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Derneği’nin düzenlediği Sivas Katliamı'nı anma etkinliğinde yaptığı konuşmada “Cumhurbaşkanına hakaret” ettiği suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Aydın'a verilen ceza ertelenmedi.

Orhan Aydın konuşmasında ”Canlarımızın hiçbirinin kanı yerde kalmayacak, bunu bu ülkeyi yönettiğini söyleyen diktatör bozuntusu ve tayfası duysunlar” ifadelerini kullanmıştı.

"Adalet varsa beni değil, bu davanın arkasında duran caniliği yargılamalıdır"

Bir üst mahkemeye itiraz edeceğini söyleyen Orhan Aydın, Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

Kuşadası Savcılığı, adını bile anmadan “Diktatör Bozuntusu” dediğim için, RTE’na hakaretten ertelemesiz 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Oysa yüzlerce emsal dosya sunulmuştu. Yineliyorum. 2 Temmuz 93 Sivas bir katliamdır, gericiliğin ateşe verdiği insanlığın her biri canımdır. Yaşadığım sürece bu katliamın hesabını sormaya devam edeceğim. Azmettiriciler, katiller, katliamı aklayanlar yaşamaktadır. Gericiliğin kin ve nefret ve düşmanlık kusan insan dışılığı ülkemin alnında kara lekedir.

Elbette bir üst mahkemeye itiraz edeceğiz. Adalet varsa beni değil bu davanın halen arkasında duran caniliği yargılamalıdır. Hiç kimse yakılan canlardan kardeşlerimden daha değerli değildir. Metin Altıok, Nesimi Çimen, Behçet Aysan,Asaf Koçak, Asım Bezirci..benim. Yukarıya not.. Elbette savcılık talep eder yargıç karar verir..burada olduğu gibi..

 

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU