Dilipak: ABD bu akılsız politikanın faturasını çok ağır öder

Akit yazarı: ABD Halkbank’ı kaşırsa biz de İncirlik’i kaşırız

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Ankara-Washington hattındaki gerginliği kaleme aldığı yazısında "ABD bu akılsız politikanın faturasını çok ağır öder" dedi.

Türkiye ve ABD'nin Suriye'nin kuzeyindeki operasyona ilişkin anlaşmasından önce bir köşe yazısı kaleme alan Dilipak, "ABD’nin Suriye’de ateşkesin sağlanması konusundaki girişimlerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından şimdi ABD’nin tepkisinin ne olacağını göreceğiz" ifadesini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dilipak, yazısına şöyle devam etti:

ABD Halkbank’ı kaşırsa biz de İncirlik’i kaşırız. Eğer ambargo uygularsa ve NATO üyesi birkaç ülke kendi müttefiklerine karşı eğer bir terör örgütünü destekleyeceklerse bu NATO’nun geleceğini tartışmaya açmak olur. Eğer ABD Türkiye’nin mal varlığına el koyacak olursa Türkiye’nin de el koyacağı şeyler bulunur. ABD bu akılsız politikanın faturasını çok ağır öder.

ABD'nin Özgür Suriye Ordusu'na ilişkin olarak eleştirilerine tepki gösteren Dilipak, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

ABD’de Türkiye’nin Suriye operasyonuyla ilgili tartışmalardan biri de Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı’nın kara ayağında kullandığı Özgür Suriye Ordusu unsurları. ABD’li üst düzey bir yetkili Suriye’de sahadaki gelişmelere ilişkin düzenlenen basın brifinginde bu konuya değindi. “Kendi askerlerini kullanabilirlerdi ama yer yüzünden silinmesi gereken bu çete, haydut ve korsanları kullanmayı tercih ettiler” dedi. Bunları not ettik. Haydut çetesi kim göreceğiz!

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU