13 yaşındaki Suriyeli çocuğa istismarda bulunan C.Ç. tutuklandı

Suriyeli ailenin çocuğu V., pedagog eşliğinde alınan ifadesinde, kardeşleriyle oyun oynayarak günlerini geçirdiğini anlattıktan sonra, C.Ç.'nin kendisini kaçırmasının ardından zorla gelinlik giydirdiğini söyledi

Fotoğraf: Twitter

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde 13 yaşındaki Suriyeli çocuğa istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan C.Ç. tutuklandı.

35 yaşındaki C.Ç.'nin geçen Kurban Bayramı'nda kaçırarak defalarca istismarına uğradığı öne sürülen 13 yaşındaki Suriye vatandaşı V., bugün Şişli'deki Çocuk İzleme Merkezi'nde pedagog ve avukat eşliğinde ifade verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

13 yaşındaki V., ifadesine şöyle başladı:

Okula gitmek istedim. Ama annem ve babam izin vermedi. Babam okula gitmeme izin vermedi. Okula gitmek isterim. Okuma yazma öğreten olmadı. Evdeyim. Çalışmıyorum. Kardeşlerim ile oyun oynuyoruz. Ben en büyük çocuğum.

vahide1.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


"Zorla o gelinliği bana giydirdi"

C.Ç.'nin annesi ve babasından kendisini istediğini ancak babasının reddettiğini de anlatan V., evde aile büyüklerinin olmadığı bir gün zorla kaçırdığını ifade ederek, yaşadıklarını şöyle anlattı:

Anne babam dışarı çıkınca, gelip kapıyı çaldı. Ben korktum. Kim o dedim, kapıyı açtım. Benle gelmezsen eğer seni de aileni de bitireceğim dedi. Beni merdiveenlerden aşağı atıp arabaya bindirip Bayrampaşa'Ya götürdü. İmam nikahı kıydı. Ancak nikah kıyan imam değildi, onun bir akrabasıydı. Hayır dersen seni öldüreceğim dedi, ben evet demek zorunda kaldım. Adam zorla o gelinliği bana giydirdi. Ben giymek istemiyorum dedim, beni dövdü. 

cafer.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe


V. ifadesinin ardından hastaneye götürülerek, istismara uğrayıp uğramadığının kontrolü için muayene edildi. 

C.Ç., V. ifade verdikten sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 


 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU