Çin yabancı banka ve bankerlere yönelik engelleri rafa kaldıracak

Çin devlet televizyonu, Başbakanı Li Kıçiang başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrası, yabancı bankalar, yabancı bankerler ve yabancı fon yönetimi şirketleri üzerindeki ticari engellerin kaldırılması kararının alındığını duyurdu.

ABD-Çin hattındaki ticari çekişmenin “küresel bir ticaret savaşına” hatta “teknolojik silah yarışı”na dönüşebileceği uyarıları yapılıyor (Reuters)

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı devam ederken Pekin yönetimi ülkedeki finans sektörünü dışarı açma çabalarını artırıyor.

Çin’in Dünya Ticaret Örgütü’ne üye olmasından yaklaşık 18 yıl sonra yönetim, yabancı bankalar, bankerler ve fon yönetimi şirketleri üzerindeki ticari engellerin kaldırılması kararını aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tükenmez Haber'in aktardığı habere göre, Başbakan Li Kıçiang başkanlığında toplanan kabinenin yabancı sigorta şirketleri ve bankalar üzerindeki idari kuralları yumuşattığı, bu kurumların ülkeye girmelerinin kolaylaştırılacağı ve söz konusu şirketlere daha geniş faaliyet alanı tanınacağı açıklandı.

Çin yönetiminin yerel hükümetlerin daha fazla yabancı yatırımcı çekme çabalarını destekleyeceği ve yabancı şirketlerin ülke dışından fon ödünç almayı seçmesi konusunda esnek olmalarına izin verileceği de belirtildi.

Ancak Pekin’in yabancı şirketlerin teknoloji transferini mecbur etmesine izin vermeyeceği vurgulandı.

Yabancı yatırımları istikrara kavuşturmak ABD ile yaşanan ticaret savaşı nedeniyle yavaşlayan ekonomiyi destekleme konusunda Pekin’in uyguladığı politikaların bir parçasını oluşturuyor.

 

DAHA FAZLA HABER OKU