HDP’li Gergerlioğlu: Yargı reformu değil, sadece yargısal birtakım düzenlemeler

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Meclis’ten geçen yargı reformunu eleştirdi. Gergerlioğlu ‘Paketin adı yargı reformu ama sadece yargısal birtakım düzenlemeler içerdiğini söyleyebiliriz’ dedi

Fotoğraf: AA

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli ve bir grup milletvekili ile Mardin'in Nusaybin ilçesinde incelemelerde bulunduklarını belirten Gergerlioğlu, "Nusaybin'de ağlayan anneleri, babaları, evlatları, genç kadınları, perişan aileleri gördük" dedi. 

TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen yargı reformu paketini eleştiren Gergerlioğlu şunları söyledi:

Teklif, Türkiye'de yargının ana problemlerine, KHK'lilerin büyük sorunlarına, yüz binlerce kişinin mağduriyetine temas etmeyen maddelerle geçti. Ülkede ifade özgürlüğü halen yok. Paketin adı yargı reformu ama sadece yargısal birtakım düzenlemeler içerdiğini söyleyebiliriz.

Kuytul siyasi nedenlerle yargılanıyor

Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un "hukuki değil siyasi nedenlerle yargılandığını" ileri süren Gergerlioğlu, Kuytul'un tutukluluğuyla ilgili durumu eleştirenlerin de yargılandığını söyledi. 

Bazı cezaevlerinde yaşanan sorunlara da değinen Gergerlioğlu, "Hamile kadınların tutuklulukları devam ediyor. Hamilelerin tutukluluğu yasalara aykırıdır. Siz bu insanları cezaevinde tutuyorsunuz" dedi. 

Gergerlioğlu, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Barış Pınarı Harekatı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektubun ise ‘üzücü olduğunu’ söyledi. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU