Adalet Bakanı Gül: Mektuba cevap 9 Ekim saat 16.00'da Barış Pınarı Harekatı ile verildi

ABD Başkanı Donald Trump'ın 9 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektup ile ilgili Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir'de açıklama yaptı

ABD Başkanı Donald Trump'ın 9 Ekim tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektupta "Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum" ifadeleri yer aldı. 

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül İzmir'de gazetecilerin konu ile ilgili sorularını yanıtladı.

Gül, resmi makamlarca bir açıklama yapılmadığını söyleyip sözlerine şöyle devam etti: 

Bu konuyla ilgili henüz resmi makamlarca, en azından bizim makamlarca yapılan bir açıklama yok. Ama bu tür bir tavırlar, Türkiye'ye karşı üstenci bir dil veya bu harekata karşı yapılan kınamalar, eleştiriler olmuştur. Tüm bu usluplara karşı Sayın Cumhurbaşkanımız ve Türkiye Cumhuriyeti 9 Ekim saat 16.00 itibarıyla gereken cevabı vermiştir. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakan Gül, Halkbank hakkında ABD'de başlatılan yargı sürecine de değindi: 

Barış Pınarı Harekatı'nın hemen akabinde yapılmış olması bunun hukuki olmaktan ziyade siyasi temellere dayalı olduğunu açıkça göstermektedir. Siyasi bir şantaj meselesi olarak değerlendirilebilir. Hem konjonktür itibarıyla hem zamanlama itibarıyla asla hukuki bir dayanağı olmadığını açıkça söyleyebiliriz. 'Sizlere yaptırımları yapacağız' derken hukukun bu şekilde siyasal bir yaklaşıma ya da düşünceye dayanak oluşturması, hukukun kullanılması kabul edilebilir bir şey değil.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU