Cihangir İslam: AK Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır işlerde

Saadet Partili İslam: 7 Haziran-1 Kasım sürecine bakıyorum, sizin sadece ve sadece kaybettiğiniz bir seçimi geri alabilmek için neler yapabileceğinizi görüyorum

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın Meclis’te kullandığı “Az önce baktım sayın Ak Parti sözcüsü burada Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. Ak Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır işlerde" ifadesi iktidarın tepkisine neden oldu.

TBMM’de dün gündem Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye başlattığı Barış Pınarı Harekatı’ydı.

Cihangir İslam’ın iktidar partisini eleştirdiği sözler tepkilere neden oldu. İslam, sözlerine  "Bizim burada, AK Parti ve sizin icraatlarınıza karşı söylediğimiz hiçbir şey ne Türk Silahlı Kuvvetlerine ne de Mehmetçiğimizedir. Hiç kimse siyaseti, Silahlı Kuvvetlerin arkasına veya Mehmetçiğin arkasına saklanarak yapmaz. Onlar sadece sizin kararlarınızı uyguluyor ve bizim bütün eleştirilerimiz sizin aldığınız siyasi kararlaradır. Bunun altını çizdikten sonra, az önce baktım sayın AK PARTİ sözcüsü burada Kur'an-ı Kerim okumaya başladı. AK Parti Kur'an-ı Kerim okumaya başlıyorsa bilin ki bir sıkıntı vardır işlerde” ifadeleriyle başladı.

AK Partili isimler ise İslam’a “Terbiyesiz” ifadesiyle tepki gösterdi.

Meclis’te 9 partinin temsil edildiğini ancak iktidarın harekatla ilgili sadece 3 partiyi bilgilendirdiğini belirten İslam, şunları söyledi:

 Peki, HDP niye bilgilendirilmedi? HDP bu ülkenin bir parçası değil mi? HDP bu ülkede milyonlarca seçmeni temsil etmiyor mu arkadaşlar?  E, peki, niye 3 genel başkanla yetindiniz. Neden Sayın Karamollaoğlu'nu gelip bilgilendirmediniz veya toplantıya davet edip bilgilendirmediniz? Tabii, diğer sayın genel başkanlarını da bu işin içine katıyorum. Ama siz tek başınıza karar alacaksınız ve bu Meclisin sizin arkanızda durmasını ısrarla ve ısrarla isteyeceksiniz. Ben bir sayın genel başkan olsaydım -biraz da oralara sitemim var- o bakanları doğrudan Meclise gönderirdim, gidin derdinizi oraya anlatın, bu konuda kararı Türkiye Büyük Millet Meclisi verecek derdim.

Evet değerli arkadaşlar, şimdi, netice olarak şu noktaya geldik: Bu tip uygulamalar yerleştirilmek istenen aşiret anlayışını sadece ve sadece onaylar, sadece ve sadece bu anlayışı yerleştirir. Sayın Genel Başkanınız bugün dedi ki. "Hepimiz ülke etrafında birleşelim." Ülke burası arkadaşlar. Onun kastettiği AK PARTİ ve onun etrafında birleşmek. Biz zaten ülkeyiz. İşin burada detaylıca konuşulmasını isteriz ama şöyle tarihe bir baktığımızda, sizin kararlarınıza, tek başınıza aldığınız kararlara, istişaresiz aldığınız kararlara çok da güvenemiyoruz. Neden mi?

“Kararlarınıza şunun için güvenmiyoruz” diyen İslam, şu ifadeleri kullandı:

Genel Başkanınız en çok kandırılan ve en çok aldatılan insan. Tek başına karar alan bir insan. İkincisi: Sizin bu kararları alırken siyasi bir hesabınız olup olmadığından ben şahsen emin değilim. 7 Haziran-1 Kasım sürecine bakıyorum, sizin sadece ve sadece kaybettiğiniz bir seçimi geri alabilmek için neler yapabileceğinizi görüyorum.  İşte bu yüzden diyorum ki sizin herhangi bir siyasi eyleminizin, aldığınız bir kararın arkasında bir menfaat ilişkisinin olmaması hemen hemen mümkün gelmiyor bana.

İslam'ın konuşması CHP ve HDP sıralarından alkış alırken iktidar sıraları tarafından sık sık kesildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU