Trump'ın Erdoğan'a yazdığı mektup paylaşıldı: Sert adam olma, aptal olma, gel anlaşalım

Trump'ın 9 Ekim tarihinde yazdığı mektupta "Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum" ifadeleri yer alıyor

Fotoğraf: Reuters

Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye başlattığı operasyonun ardından gerilen Washington-Ankara hattını daha da gerecek bir mektup ortaya çıktı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nı başlattığı gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektup paylaşıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Beyaz Saray tarafından doğrulanan mektupta Trump, Erdoğan'a yönelik olarak "Sen binlerce kişinin katledilmesinden, ben de Türk ekonomisinin yok edilmesinden sorumlu olmak istemem. Gel anlaşalım. Sert bir adam olma. Aptal olma" ifadelerini kullanıyor. 

"Seni arayacağım" ifadesiyle biten Trump'ın mektubu şöyle:

Sayın Başkan,

İyi bir anlaşma için çalışalım. Binlerce kişinin katledilmesinden sorumlu olmak istemiyorsun, ben de Türkiye’nin ekonomisini mahvetmekten sorumlu olmak istemiyorum ve ederim de. Rahip Brunson konusunda sana bir örnek sunmuştum.

Sorunlarının bazılarını çözmek için çok çalıştım. Dünyayı hayal kırıklığına uğratma. Harika bir anlaşma yapabilirsin. General Mazlum seninle müzakere etmek istiyor ve geçmişte hiç vermediği tavizleri vermeye niyetliler. Bana gönderdiği bir mektubun bir kopyasını gizli olmak kaydıyla iliştiriyorum. 

Bunu doğru ve insani bir yolla yapabilirsen tarih senden yana olacaktır. Eğer iyi şeyler olmazsa sonsuza dek şeytan olarak görüleceksin. Sert bir adam olma. Aptal olma.

Seni daha sonra arayacağım.

Mektubu ilk olarak Fox Business kanalı sunucusu Trish Regan özel haber olarak paylaştı.

Dün saat 23.00 sularında paylaşılan mektuba Türkiye hükümetinden henüz herhangi bir cevap gelmedi. Ancak bu mektubun Erdoğan'a ulaştırılıp ulaştırılmadığı bilinmiyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU