Demokrasi İçin Birlik'in İstanbul'daki kayyum paneline izin verilmedi

DİB'in Diyarbakır, Van ve Mardin'deki kayyum atamalarına karşı İstanbul'da düzenlemeyi planladığı etkinlik Şişli Kaymakamlığının yasağına takıldı

Fotoğraf: Twitter

Demokrasi için Birlik'in (DİB) bugün İstanbul Şişli Cemil Candaş kent Kültür Merkezi'nde yapacağı "Birlikte kazandık birlikte savunacağız, demokrasiyi birlikte kazanacağız" başlıklı etkinliği Şişli Kaymakamlığı tarafından yasaklandı. 

DİB tarafından yapılması planlanan etkinlik duyurusu şöyleydi:

"Kayyım atanan illerin belediye eş başkanlarıyla, toplumsal muhalefetin çeşitli kesimlerini bir araya getirmek, hukuk dışı saldırıya dayanışma ve güç birliğiyle cevap vermek, barış içinde yaşama hakkının, yurttaş iradesinin çiğnenmesine birlikte nasıl karşı çıkabileceğimizi tartışmak için, bir toplantı düzenliyoruz"

dib.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

DİB’ten yapılan açıklamada yasak kararının, toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasının açık bir ihlali olduğu ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Anayasa ve hukuk dışı kayyum atamalarıyla ilgili,  kayyum atanan illerin eş başkanlarının da katılımıyla yapacağımız kapalı salon etkinliği, toplantı ve gösteri yasası yetkileri çerçevesinde yasaklanmıştır.

“Toplantı ve gösteri yürüyüşleri yasasının açık bir ihlali olan bu yasaklamayı, iktidarın savaşı bahane ederek arttırdığı anti demokratik uygulamalarının çarpıcı bir örneği olarak görüyoruz. Demokrasi ve hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceğiz” 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU