UEFA’nın soruşturma başlattığı asker selamlı gol sevinci, FIFA lisanslı futbol oyununda da var

UEFA, A Milli Futbol Takımı futbolcularının Arnavutluk ve Fransa maçındaki asker selamlı gol sevinci nedeniyle soruşturma başlatmıştı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) Türkiye A Milli Futbol Takımı futbolcularının Fransa ve Arnavutluk maçındaki gollerin ardından asker selamıyla yaptığı gol sevincine yönelik başlattığı soruşturmaya sosyal medyadan tepki geldi.

Başakşehir Kulübü’nün e-spor hesabı, FIFA tarafından lisanslanan futbol oyunundaki asker selamı sevinçlerini gösteren bir video paylaşarak, UEFA’ya tepki gösterdi.

Kulübün paylaşımında, “Dünyanın en çok satan video oyunundaki gol sevincini cezalandırmak mı? Ama niye?” ifadelerine yer verildi.

Asker selamı belirli tuş kombinasyonuyla verilebiliyor

25 yıllık tarihinde 300 milyona yakın satış yapan FIFA oyunu, bu alanda ilk sırada yer alıyor. FIFA serisinin son oyunları olan FIFA 2019 ve FIFA 2020'de, gol atan futbolcu belirlenen tuş kombinasyonlarıyla istediği zaman asker selamı pozu verebiliyor.

UEFA, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’ne (FIFA) bağlı en büyük alt konfederasyon olarak faaliyet sürdürüyor.

FIFA, futbol ve futsalın dünya çapındaki en üst düzey yönetim organıyken UEFA, futbol, futsal ve plaj futbolunun Avrupa’daki yöneticiliğini yürütüyor.
 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU