La Liga yönetimi, protestolar nedeniyle Barcelona’daki El Clasico’nun Madrid’de oynanmasını talep etti

Katalonya’daki protestolar devam ederken, La Liga yönetimi, “kamu düzeninin bozulma riski” gerekçesiyle maçın Madrid’de oynanmasını istedi

Barcelona ile Real Madrid, en son Şubat 2019'da kaşılaşmış, Santiago Bernabeu'daki maçı Barcelona 3-0 kazanmıştı / Fotoğraf: Reuters

İspanya Futbol Ligi yönetimi, 26 Ekim’de oynanacak olan Barcelona-Real Madrid derbisinin yerinin değiştirilmesini istedi.

La Liga yöneticisi Jacier Tebas, İspanya Futbol Federasyonu’na gönderdiği mektupta, Katalonya Özerk Bölgesi’ndeki gösteriler nedeniyle kamu düzeninin bozulma riski olduğunu söyledi.

Yasa dışı ilan edilmesine rağmen Katalonya’nın bağımsızlık referandumunu organize etmekten yargılanan 12 Katalan siyasetçiye verilen hapis cezaları nedeniyle Barselona’da patlak veren gösteriler devam ediyor.

Barcelona futbol kulübü, siyasetçilere verilen hapis cezasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kulüp olarak tüm siyasi liderlerden diyalog ve müzakere aracılığıyla bu çatışmaya bir çözüm getirmelerini talep ediyoruz. Bu süreç siyasi liderlerin serbest bırakılmasını da kapsamalı. FC Barcelona, özgürlüklerinden mahrum bırakılanların ailelerine desteğini ve dayanışmasını iletiyor” ifadelerine yer vermişti.

La Liga yönetimi konuyla ilgili henüz iki kulüple iletişime geçmezken, İspanya Futbol Federasyonu’nun kararını birkaç gün içinde açıklayacağı belirtildi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU