ABD Dışişleri Bakanı Pompeo: Erdoğan’la yüz yüze görüşeceğim, ateşkese ihtiyacımız var

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fox Business Network’e yaptığı açıklamada bir ateşkese ihtiyaç olduğunu söyleyerek Erdoğan’la yüz yüze görüşeceklerini söyledi

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ile birlikte Türkiye’ye gelmesi bekleniyor/ Fotoğraf: Reuters

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün gelen ABD delegasyonu ile değil, yarın gelecek ve aralarında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da olduğu heyetle görüşeceğini açıklamasının ardından Pompeo’dan bir açıklama geldi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fox Business Network’e konuşan Pompeo, bir ateşkese ihtiyaç olduğunu söyleyerek Erdoğan’la yüz yüze görüşeceklerini söyledi. 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile birlikte yarın Türkiye’de olacak Pompeo, amaçlarını “Türkiye’nin Suriye’ye yönelik saldırılarına devam etmesini engellemek” cümlesiyle açıkladı. 

“Amacımız ABD-Türkiye ilişkisini bozmak değil” diyen Pompeo, Suriye’deki duruma bir çözüm bulunmasını hedeflediklerini söyledi. 

Beklentilerinin Erdoğan’la uyum sağlayacağını aktaran Pompeo, Trump yönetiminden yetkililerin yüz-yüze görüşmeler gerçekleştirmesinin önemli olduğunu ifade etti. 

Erdoğan’a seslenerek “İstilayı durdurmalı” diyen ABD Dışişleri Bakanı, “Yeniden her şeyi düzene koymaya başlayabileceğimiz bir ateşkese ihtiyacımız var” değerlendirmesini yaptı. 

“Bugün gelen heyetle değil, yarınki heyetle görüşecek” 

Sky News muhabirinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Amerikan delegasyonuna ne söyleyeceğini sormasının ardından Erdoğan, “Onlarla görüşmeyeceğm. Onlar karşıtlarıyla görüşecekler. Ben Trump geldiği zaman konuşurum” yanıtını vermişti

Bu durumun, “Erdoğan, Pompeo ve Pence ile görüşmeyecek” şeklinde açıklanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’dan “Cumhurbaşkanı, bugün Ankara’da bulunan ABD heyetini kabul etmeyeceklerini ifade etmişlerdir. ABD Başkan Yardımcısı

Mike Pence ve beraberindeki heyetin yarın kabul edilmesi planlanmaktadır” paylaşımı yapmıştı.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU