Vatan Partisi dördüncü kez "HDP kapatılsın" başvurusu yaptı

Vatan Partisi, HDP’nin kapatılması için Yargıtay’a başvurdu. Daha önce de 3 kez aynı taleple başvuru yaptıklarını söyleyen Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Senem, HDP'yi, Barış Pınarı Harekatı'na karşı karalama kampanyasının odağı olmakla suçladı

Fotoğraf: AA

 Vatan Partisi, terör faaliyetlerinin odağı haline geldiği iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu.

Başvuruyu yapan Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, daha önce de aynı taleple 3 ayrı başvuru yaptıklarını hatırlattı. HDP için, "Barış Pınarı Harekatı'na karşı karalama kampanyasının odağında bulunan bir parti" diyen Senem, HDP’yi "terör örgütünün bir yan kuruluşu, bir siyasi organizasyonu olmakla’ suçladı.  

Senem, "HDP'li milletvekilleri Barış Pınarı Harekatı için 'işgale, işgal deriz' diyorlar. 'Rojava devrimi' diye laflar ediliyor. Amerika'nın askeri pozisyonundaki PKK'nın yanında olduklarını açık beyan ediyorlar ve PKK'nın kazanacağını söylüyorlar" diye konuştu.

'Böyle bir partinin parlamentoda bulunması yasalara aykırıdır'

Çok sayıda HDP'linin terör davalarında yargılandığını belirten Senem şunları söyledi:

Böyle bir parti olabilir mi? Böyle bir partinin yasallığını sürdürmesi doğru olabilir mi? Bu partiye hazineden her yıl 92 milyon lira para ödenebilir mi? Hem bu milletin vergilerinden alınan paralarla beslenecek hem de bu devletin, bu milletin aleyhine terör faaliyetlerinin odağı haline gelecek. Böyle bir partinin yasal olarak parlamentoda bulunması asla doğru değildir, yasalara aykırıdır. 'Şu kadar oy aldılar' deniliyor. Ne kadar oy alırsa alsın kimsenin suç işleme özgürlüğü yoktur.

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU