KKTC Dışişleri Bakanı'ndan Ahmet Çakar'a: Kıbrıs Türkü'ne ve halkın iradesiyle seçilmiş temsilcilerine hakaret etmeye kimsenin hakkı yok

Eski hakem Ahmet Çakar'ın programında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı hedef alan sözleri, Kıbrıs'ta tepkilere neden oldu

Ahmet Çakar / Fotoğraf: İHA

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) siyaset, medya ve spor camiası, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı hedef alan sözleri gerekçesiyle spor yorumcusu Ahmet Çakar'a tepki gösterdi. 

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kıbrıs Türkü'ne ya da bu halkın iradesiyle seçilmiş temsilcilerine hakaret etmeye, bu makamları ve devleti yıpratmaya kimsenin hakkı yoktur. Maalesef izlenen siyaset, özellikle de kullanılan üslup gerek KKTC-Türkiye ilişkilerine gerekse Kıbrıs Türk Halkının Türkiye'deki imajına zarar vermiştir. Ülke içinde toplumun farklı kesimlerini de, ülkemizin Türkiye ile olan ilişkilerini de germiştir" ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği'nden (KTSYD) yapılan açıklama ise Ahmet Çakar'ın eleştiriyi hakarete vardırdığı vurgulandı. KTSYD açıklamasında "Fransa-Türkiye maçı Türkiye'de olduğu gibi KKTC'de de büyük bir heyecanla takip edilmiş ve alınan sonuç bu topraklarda da sevinçle karşılanmıştır. Böylesi bir ortamda KKTC Devleti'nin en üst makamı olan Cumhurbaşkanlığı'nı itibarsızlaştıracak hakaretlerde bulunan Ahmet Çakar isimli spor yorumcusuna sporun birleştirici yönünü hatırlatmak ve neticesinde tüm Kıbrıs Türk halkını kapsayacak çirkin sözlerinden dolayı kınamak ihtiyacı hissediyoruz" denildi.

Fikirlere ancak fikirle karşılık verilmesi gerektiği, hakaret, aşağılama ve itibarsızlaştırma anlamında sarf edilecen sözlerin çatışma ve ayrıştırma doğuracağının vurgulandığı açıklamada, "Bu vesile ile hatırlatmak isteriz. Unvanı doktor, mesleği spor yazarlığı olan bu kişinin bilmesi gereken en önemli konu sporun birleştirici yönü olmalıdır. Meslek etiğinden yoksun, doktorluk felsefesinin çok uzağında duruşuyla bir toplumun liderine ve böylesi açık hakaretlerde bulunan Ahmet Çakar'ın saygın bir meslek dalı olan spor yazarlığından vazgeçmesini tavsiye ederken, açık hakaret içeren sözlerinin de gerekli makamlarca incelenmesi gerektiğinin altını çizeriz" ifadelerine yer verildi. 

Milliyetçi Demokrasi Partisi Genel Başkanı Buray Büsküvütçü, kişisiel Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, "KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın yaptığı hatayı tenkit etmek başka şeydir belden aşağıya hakaret etmek başka şeydir. Türk Devlet geleneğimize yakışmayan hakaretleri Çakar'a iade ediyorum. Biz çalışır sandıkta hesabını sorarız ama küfür ettirmeyiz" açıklamasında bulundu. 

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU