Uber’in faaliyetlerine durdurma, internet sitesine erişim yasağı kararı

Türkiye’de beş yıldır faaliyette olan araç kiralama şirketi Uber’in faaliyetlerinin durdurulmasına karar verildi. Şirketin mobil ve internet sitesine de erişim yasağı getirildi

Fotoğraf: Reuters

İstanbul 10’uncu Asliye Ticaret Mahkemesi, taksici derneklerinin başvurularını kabul ederek Uber’in faaliyetlerinin durdurulmasına karar verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mobil uygulama yoluyla kiralık araç hizmeti sunan Uber’in “haksız rekabet oluşturduğuna” hükmeden mahkeme, şirketin mobil ve internet sitesine de erişim yasağı getirdi. 

Uber, 31 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Türkiye’de küçülmeye gittiğini ve XL hizmetini durduruğunu belirtmişti. 

“Uber, Türkiye için uzun vadeli bir iş ortağı olmak istemektedir” denilen açıklamada yolculara sarı ve turkuaz taksi ile hizmet sunmaya devam edileceği duyurulmuştu. 

Türkiye’de 2014 yılında faaliyet gösteren Uber, dünya genelinde 63 ülkede, 700’den fazla şehirde günde 15 milyon yolculuk yapılmasına imkân sağlıyordu. 

Vergi vermediği gerekçesiyle bir süredir taksicilerin hedefinde olan Uber hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018 yılında yaptığı açıklamada “Uber diye bir şey çıkmış, o iş bitti. Artık öyle bir şey yok. Bizim taksicilik sistemi var. Bu nereden çıktı. Avrupa'da varmış, bana ne oradan ya biz karanını vereceğiz" demişti.
 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU