Havalimanı görevlisine hakaret eden Fatma Funda Esenç’e para cezası

Nisan ayında İstanbul’dan Bodrum’a seyahat edeceği gün havalimanında bir görevli ile tartışan, “Ben çingenelerle temas etmiyorum” ifadelerini kullanan Fatma Funda Esenç’ verilecek ceza belli oldu

İstanbul Havalimanı'ndan Bodrum'a yapılacak tarifeli seferin gecikmesi nedeniyle çıkan tartışmada yer hizmetleri şirketi çalışanına hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında dava açılan Fatma Fundan Esenç’e verilecek ceza belli oldu. 

Hakkında 9 ay 15 günden 3 yıl 4 aya hapis istemi ile dava açılan Esenç’e bin 740 lira para cezası verildi. Sanığın cezası ertelendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gaziosmanpaşa 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müşteki Tuğçe Selvi ile tarafların avukatları katıldı.  

Hakim, sanık Fatma Funda Esenç’in 18 Eylül'deki ara celsede, "Babam ameliyat olacaktı. Bilerek bekletildim. Gülerek, dalga geçtiler. Stresliydim, pişmanım." şeklinde savunma yaptığını belirtti. 

Söz verilen müşteki Tuğçe Selvi de "Bana sanık iddianamede belirtilen sözlerin hepsini söyledi. Şikayetçiyim. Dalga geçmedim. Gülerek, dalga geçerek cevap vermedim." dedi. 

Sanık Esenç’in avukatı Hande Fırat ise "Çingene ve sokak süprüntüsü ifadelerinin hakaret sayılamayacağına dair Yargıtay kararları vardır. Kaba söz mahiyetinde bulunduğu belirlenmiştir. Müvekkilimin beraatine karar verilmesini istiyorum. Beraat kararı verilmeyecekse, adli para cezasının uygulanmasına hükmedilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. 

Sanığın diğer avukatı da müvekkilinin master seviyesinde eğitim almış bir insan olduğunu ve sabıkasının bulunmadığını anlatarak, "Aklıevvel birisi bunu kameraya çekti, sosyal medyaya koydu. Bu paylaşım olmasaydı, her gün olağan şekilde gerçekleşen bu tarz olaylardaki gibi müşteki belki de olayı görmezden gelecek ya da müvekkilimle barışacaktı. Müvekkilimin içinde bulunduğu durumun da dikkate alınmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı. 
 

Tuğçe Selvi
Duruşma sonrası, müşteki Tuğçe Sevi (sağda) ile avukatı açıklama yaptı/ Fotoğraf: AA


Beyanların ardından davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Fatma Funda Esenç’i "hakaret" suçundan bin 740 lira adli para cezasına çarptırıp hükmün açıklanmasını geriye bıraktı. 

"Temas yok! Ben çingenelerle temas etmiyorum" 

Esenç, 25 Nisan’da bilet aldığı Atlasglobal Havayolları’na ait uçağın rötar yapacağını öğrenince Çelebi Hava Servisi’nde görevli Tuğçe Selvi’yle tartışmıştı.

Esenç’in hakaret ettiği Selvi, şikâyetinin ardından verdiği ifadede “Uçağın kalkış saati ile ilgili bilgi vermek üzere yolcuların yanına gittim. Şüpheli bana yönelik ‘Etek giymekle bu işler olmuyor. Uçağa gittiğinde ne yaptığın belli değil. Sizin kazandığınız para haram para. Koca k…ı büyüteceğine birazcık aklını çalıştır” demişti. 

Selvi’nin üzerine yürümesinin ardından ise Esenç “Temas yok! Ben çingenelerle temas etmiyorum. Sokak süprüntüsü…” ifadelerini kullanmıştı. 

Hakkında dava açılan Esenç, “Kişinin şeref ve saygınlığına saldırarak hakaret” ile “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlarını işlemekle suçlanmıştı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU