Türk Hava Kurumu’na kayyum atandı

İzmir’de ağustos ayında başlayan ve 4 gün boyunca kontrol altına alınamayan orman yangını sırasında söndürme uçakları tartışması ile gündeme gelen THK’ye kayyum atandı. Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı kurumda kayyum olarak görev yapacak

Fotoğraf: AA

Türk Hava Kurumu’na (THK) mahkeme tarafından kayyum atandı. THK’nin eski ve yeni yönetimleri arasında yaşanan ve mahkemeye yaşanan davalık olan tartışma kayyum atanması ile son buldu.

Oda Tv’nin haberine göre, Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi kuruma kayyum atanmasına karar verdi. Mahkeme, THK’ya kayyum olarak eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdulah Kaya’yı atadı.

Eski ve yeni yönetim davalık oldu

Türk Hava Kurumu'nda (THK) eski yönetim ile yeni yönetim arasında tartışma yaşanmıştı. Kendisine kumpas kurulduğunu iddia eden THK Genel Başkanı ve THK Vakfı Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, usulsüzlükle suçladığı eski yönetimden şikayetçi olmuştu. Eski THK Başkanı Kürşat Atılgan ise kendisine iftira atıldığını belirtip dava açacağını belirtmişti.

thumbs_b_c_34f596256ae0fa6be4b55e25d8643dfc.jpg
THK'nin ateş kuşları Teknofest'te gösteri uçuşu yapmıştı / Fotoğraf: AA

 

Ateş Kuşları tartışma konusu olmuştu

THK ağustos ayında İzmir Karabağ ilçesinde çıkan ve yaklaşık 4 gün söndürülemeyen orman yangını sırasında gündeme gelmişti. Ateş kuşları diye anılan kuruma bağlı söndürme uçaklarının yangında kullanılmaması tartışma yaratmış, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli THK uçaklarının uçamaz durumda olduğu ve bu nedenle orman yangını için kullanılamadığı iddia etmişti.

Pakdemirli, “Personelimiz bu hava araçlarının içerisine emniyetli bulmadıkları için binmek istemiyor. Bu uçakları bu kadar savunanlar varsa uçaklar Ankara'da apronda duruyor. 3 tane uçak motoru arızalı şekilde duruyor 3 tanesi de yağ akıtıyor. Binmek isteyenler buyursunlar uçsunlar" şeklinde bir konuşma yapmıştı.

THK ise uçaklarının uçabilir olduğunu, belgelerinin de eksiksiz olduğunu açıklamıştı. Pakdemirli bu açıklamaya “THK'nın verdiği sertifikaların hiçbirine güvenmiyorum” diye yanıt vermişti.

Pakdemirli'nin, ‘uçamaz durumda’ dediği uçaklar Teknofest'te gösteri uçuşu yapmıştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU