Kuzey Kore lideri Kim, ‘kutsal dağa’ beyaz at sırtında çıktı

Kim, dapu son ziyaretinin ardından Güney Kore'yle barış görüşmelerine başlamıştı

Fotoğraf: Kuzey Kore resmi ajansı KCNA

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un’un, ülkesinde kutsal olarak  kabul edilen Paektu Dağı’na beyaz bir ata binerken görüntüleri yayınlandı.

Kuzey Kore resmi ajansı KCNA tarafından servis edilen fotoğraflarda Kim, dağın karla kaplı manzarasında beyaz bir atın sırtında gezerken görülüyor.

Kim

Kim

Ajans, “Kim’in en güçlü ülkelerden birini inşa etme gibi yüce amaç uğruna çetin bir mücadele verdiğini” ve bu ülkenin “Paektu Dağı kadar sağlam olacağını” öne sürdü.

Kim

Kim

 Kim’in “Düşman hangi ısrarlı çabaları gösterirse göstersin, kendi çabalarımızla iyi bir şekilde yaşayacağız, ülkemize gelişme ve refaha giden yolu kendimiz açacağız” dediği aktarıldı.

Kim’in önemli kararlar vermeden önce bu dağı ziyaret ettiği öne sürülüyor.  Reuters’a göre uzmanlar, Kim'in dağa çıkmasının, nükleer silah ve balistik füze programları nedeniyle baskı altında olan Kuzey Kore'nin uluslararası yaptırımlara meydan okumasını simgelediğini söylüyor. Reuters'a göre bazı uzmanlar ise Kuzey Kore'nin bir uzay programı başlatma olasılığından söz ediyor.

Kim, Paektu'yu son ziyaretinin ardından komşusu Güney Kore'yle barış görüşmelerine başlamıştı.

 

Ajanslar

 

DAHA FAZLA HABER OKU