Komandolar, Tel Abyad’dan milli sporculara selam gönderdi

Milli sporcuların Barış Pınarı Harekatı’na gönderdiği 'asker selamı' dünya spor camiasında tartışılmaya devam ederken, cephedeki askerlerden de sporculara selam geldi. Komandoların selamı, Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından paylaşıldı

Fotoğraf: Twitter / @tcsavunma

Suriye’de Barış Pınarı Harekatı’nda görevli komandolar, kendilerine ‘asker selamı’ vererek desteklerini gösteren milli sporculara Tel Abyad’dan gönderdikleri video ile teşekkür etti.

Milli Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabında yayınlanan video, "MehmetçiğeSelamGönder" etiketi ile paylaşıldı. Etiket ile sosyal medyada da bir kampanya başlatıldı.

'Selamınızı aldık'

"Kahraman komandolarımızın kendilerine selam gönderen A Milli Futbol Takımımıza ve şampiyon sporcularımıza mesajı var" notuyla paylaşılan videoda, komandoların şu sözleri yer aldı:

Şampiyon olan milli sporcularımızın ve Milli Takımımızın selamlarını aldık. Gözünüz arkada kalmasın. Bizler vatanımız ve milletimiz için görevimizin başındayız. Tel Abyad'dan sizlere ve tüm milletimize selam olsun. Komando"

 

Soruşturma başlatıldı

Türkiye A Milli Futbol Takımı Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde yaptığı Arnavutluk ve Fransa maçlarında gol sevinçlerini asker selamı ile yaşadı. UEFA, Fransa ve Almanya’nın başvurusu üzerine konuyla ilgili soruşturma başlattı.  UEFA'dan yapılan açıklamada "Türk oyuncuların, Fransa maçındaki potansiyel politik ve provokatif hareketi nedeniyle bir müfettiş görevlendirilmiştir. İncelemenin sonucunda bilgi paylaşılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası'nda 69 kiloda altın madalya kazanan milli sporcu Busenaz Sürmeneli  ve Artistik Jimnastik Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu İbrahim Çolak da harekata katılan askerlere selam gönderdi. 

Sosyal medyada Barış Pınarı Harekatı’na destek veren futbolcu Enver Cenk Şahin  formasını giydiği St Pauli tarafından kadro dışı bırakıldı. .

İran Futbol Federasyonu da, Barış Pınarı Harekatı'nı desteklemek için sosyal medya hesabından Türk bayrağı ve Türk askerinin fotoğrafını paylaşan futbolcu Mehdi Bebri'ye sahalardan men cezası verdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU