Trump'ın rakiplerinden Suriye tepkisi

ABD'de 2020'de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat aday adayları kozlarını CNN canlı yayınında paylaştı, adaylar Trump'ın Suriye kararını eleştirdi

Fotoğraf: Reuters

ABD'de 2020'de yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Demokrat aday adayları kozlarını canlı yayında paylaştı. 

Yaklaşık 3 saat süren tartışma sırasında en çok konuşulan konulardan biri de ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye kararı oldu. 

Amerikan CNN kanalında canlı yayınlanan tartışmaya 12 Demokrat aday adayı katıldı.

Yarışta ismi öne çıkan eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren'ın yanı sıra diğer 9 aday adayı da birçok konuda görüşlerini paylaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tartışmanın dış politika ile ilgili bölümünde ise tüm Demokratlar net bir dille ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeydoğusundan çekilme kararını eleştirdi.

 

 

Biden: Asıl sorun Türkiye

Demokrat aday adayları arasındaki en güçlü isimlerden, eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, asıl sorunun Türkiye olduğunu iddia etti,

Trump'ın "Kürtlerin katledilmesine izin verdiğini" ileri sürdü.

Daha önce Beşar Esad rejimini öven açıklamalarıyla gündeme gelen bir diğer aday adayı Hawaii vekili Tulsi Gabbard ise "Trump'ın elinde Suriye'deki Kürtlerin kanı var" sözleriyle Trump'a yüklendi.

Sanders: Türkiye artık müttefikimiz değil

Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren, "Ortadoğu'dan kesinlikle çıkmalıyız ancak bunu daha akıllıca bir şekilde yapmalıyız" sözleriyle Trump'ın kararının bir bölümüne katıldığını fakat yöntemin yanlış olduğunu belirtti.

Sanders ise Türkiye'nin artık ABD'nin müttefiki olmadığını savunarak, Trump'ın "Kürtleri yüz üstü bıraktığı" görüşünü dile getirdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU