İmamoğlu’ndan mangalcıları üzecek açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da açık alanlarda mangal yasağının gündemlerinde olduğunu söyledi

Fotoğraf: İHA

Özellikle parklarda ve sahillerde piknik yapanlarca yakılan mangallar uzun süreden beri İstanbul’da vatandaşları ikiye bölmüş durumda. Bir kesim mangal yakma hakkını savunurken bir kısım da çevre kirliliğine neden olduğu ve çevreyi koku içinde bırakarak temiz hava alınmasını engellediği için karşı çıkıyor. İmamoğlu’ndan mangal severleri üzecek karşı çıkanları sevindirecek bir açıklama geldi.

Beylikdüzü örneği İstanbul’a uygulanacak

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’yi makamında ziyaret eden İmamoğlu burada bir gazetecinin sorusu üzerine şöyle konuştu:

Sahillerde mangal yakılmasının doğru bir iş olmadığı konusunda benim de görüşüm var zaten. Beylikdüzü'nde yasaklamış, sahili kurtarmıştık. İstanbul genelinde buna bakacağız. Öyle bir şey yok. Bir mangal yerinde yanmıyor yani. Yandığı zaman şöyle 200 metreyi etkiliyor.

Avcılar’da depreme hazırlık

İmamoğlu, Avcılar’da beş yıl süreyle üniversite okuduğunu bu nedenle Avcılar’ın sorunlarını iyi bildiğini söyleyerek sözü deprem hazırlıklarına getirdi.

Avcılar'ın belli mahallelerinde kentsel dönüşüm, tapu sorunu, belli mahallelerinde ise depreme dayanıklılıkla ilgili problemler var. Bunu belediyede konuşacağız. Bunu sadece Avcılar'da yapmıyoruz. Bizim anlayışımız; seçimden sonra herkese hizmet etmek. Bu şehre hizmet etmek çok kutsal bir iş. Kendimize güveniyoruz arkamızda sizler varsınız.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU