Selvi'den Esad yorumu: Muhalefet liderleri boşuna heyecanlanmasın

Hürriyet yazarı: Belli ki bir kapı açıldı ama bu muhalefetin istediği gibi Esad’la bir görüşme şeklinde değil

Fotoğraf: AFP

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Ankara ile Şam yönetimi arasında kurulan diyalogun muhalefetin istediği gibi olmadığını yazdı.

Selvi, "Rejimle görüşme ve Suriye’de yeni dengeler" başlıklı yazısında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Türkiye arasındaki ilişkinin "arttığını" söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

ABD desteğini kaybeden PKK/YPG ne yapıyor? Yeni bir hami bulma peşindeler. Rusya’ya yanaşmaya çalışıyorlar. Bu arada Türkiye ile Suriye rejimi arasındaki ilişki, Barış Pınarı harekâtı öncesine göre daha da artmış gözüküyor. Putin’in Suriye özel temsilcisi Lavrentyev, Türkiye ile Suriye’nin görüşmeler yaptığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rejimle ilişki Rusya üzerinden” demişti. Rusya üzerinden istihbarat servislerinin görüştüğünü söylemişti. Ancak operasyonun selameti açısından Suriye yönetimi ile bir diyaloğun kurulduğu anlaşılıyor. Belli ki bir kapı açıldı ama bu muhalefetin istediği gibi Esad’la bir görüşme şeklinde değil. Muhalefet liderleri boşuna heyecanlanmasın diye paylaşmak istedim.

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU