Tutya Yılmaz, jimnastiği bıraktığını açıkladı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye'yi temsil eden milli jimnastikçi Tutya Yılmaz, jimnastiği bıraktı

Türkiye’nin Olimpiyatlara katılan en genç sporcusu jimnastikçi Tutya Yılmaz, sosyal medya hesabından jimnastiği bıraktığını açıkladı.

Yılmaz, jimnastik kariyerine son verdiğini "3 yaşımda başlayan ve kesintisiz 17 yıl süren jimnastik kariyerime bugün itibari ile veda ediyorum. Hayatım boyunca kendimle gurur duyacağım, başarı ve mutlu anlarla dolu şahane bir 17 yıl geçirdim" mesajıyla duyurdu.

 

Takipçisine verdiği yanıtla gündeme gelmişti

Türkiye’nin Olimpiyatlara katılan en genç sporcusu jimnastikçi Tutya Yılmaz, sosyal medyada vücuduyla ilgili yapılan bazı yorumlara tepki göstermişti. 

Kendisine "kas yığını" diyen bir takipçisine cevap veren Yılmaz, "Ben buyum ve ben kendimi bu halimle seviyorum. Senin "Kas Yığını" dediğin şey benim 16 yıllık emeğim, gözyaşım, döktüğüm ter, harcadığım emek, kaçırdığım mezuniyetim ve yazamadığım bir dünya şey” demişti.

Tutya Yılmaz kimdir?

1999 doğumlu Tutya Yılmaz, jimnastik sporuna 4 yaşında başladı. Yılmaz, 16 yaşındayken Bakü'de düzenlenen ilk Avrupa Oyunları'nda Türkiye'yi temsil etti. 2016 Rio Yaz Olimpiyatları'na jimnastik dalında katılım hakkı kazanarak, 2012 Londra'ya katılan Göksu Üçtaş'tan sonra, Olimpiyatlarda yer alan ikinci Türk kadın jimnastikçi oldu. Aynı zamanda Türk jimnastik tarihinde Olimpiyat'a katılmaya hak kazanan en genç jimnastikçi oldu.

Yılmaz, denge tahtasında literatüre yeni bir hareket kazandırdı. Koluyla denge tahtasının altına tutunup sırtıyla destek alarak yaptığı hareketin adı ‘Yılmaz’ olarak literatüre geçti. Jimnastiğin efsane ismi Nadia Comaneci, Yılmaz için “Türkiye için bir şans” nitelendirmesinde bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU