‘Yaptırım tehditlerden hiçbiri, sınırın diğer tarafından gelen terör tehdidinden daha büyük değil’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ABD ve AB’den gelen yaptırım tehditlerinin sınırın diğer tarafından gelen terör tehdidinden daha büyük olmadığını söyledi. Oktay, ‘Müttefiklerimizin terör örgütleriyle de müttefik olduğunu düşünmek istemeyiz’ dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay İngiliz Sky News kanalına konuştu. Türkiye’nin Fırat’ın doğusunda gerçekleştirdiği Barış Pınarı hakkında açıklamalar yapan Oktay, Türkiye'den teröristlerle pazarlık etmesinin beklemenin gerçekçi olmadığını belirtti.

ABD ve İngiltere'nin, YPG/PKK ile iş birliği yapmasının "acınacak bir şey" olduğunu söyleyen Oktay şu ifadeleri kullandı:

Umarız bir yanlış anlaşılma ya da onların kim olduğunu bilmeme durumu vardır. Aksi halde müttefiklerimizin terör örgütleriyle de müttefik olduğunu düşünmek istemeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmede harekat için izin istemediğini belirten Oktay, ABD veya Avrupa'nın yaptırım tehditleri için ise,  "Bu tehditlerden hiçbiri, sınırın diğer tarafından gelen terör tehdidinden daha büyük tehdit değil. Dolaysıyla kim ne söylerse söylesin, Türkiye olarak bölgeyi terörden arındırma konusunda çok azimli ve kararlıyız" dedi.

Türkiye'nin dört milyon mülteciye ev sahipliği yaptığını hatırlatan Oktay, rejimin İdlib'e olası operasyonu durumunda üç milyonun daha gelebileceğini belirterek, "Bize karşı çıkan herkes önce Türkiye'yi anlamalıdır. Bu durum sürdürülemez" diye konuştu. 

Türkiye'nin sivil konvoyu vurduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını aktaran Oktay, "Operasyonun tamamlanması ve bir tampon bölge oluşturulması birkaç gün alabilir ancak siviller konusunda son derece dikkatli davranıyoruz" ifadesini kullandı. 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU