Hollanda’da 9 yıldır evlerinin bodrumunda dünyanın sonunu bekleyen bir aile bulundu

Hollanda’da bir adam ve 6 çocuğunun, ‘dünyanın sonu geldi’ diye 9 yıldır çiftlik evinin bodrumunda yaşadıkları ortaya çıktı. Dünyayla tüm ilişkilerini kesen aile, çocuklardan birisinin evden çıkarak yardım istemesi sonucu bulundu

Dünyanın sonunu bekliyen aile, 9 yıl çiftlik evinin bodrumunda yaşadı Fotoğraf: AFP

Hollanda’nın, Ruinerwold köyünde dünyanın sonunun geldiğine inan bir adam ile 6 çocuğunun 9 yıldır çiftlik evinin bodrumunda yaşadıkları belirlendi.  

Olay, eskimiş giysileri ve birbirine karışmış saçı sakalıyla 25 yaşındaki bir adamın köydeki kafeterya sahibine gelerek yardım istemesi ile ortaya çıktı. Kafeterya sahibinin ihbarı üzerine çiftliğe giden polis ekipleri, evin oturma odasında bir dolabın arkasında bodruma giden gizli bir yol buldu. Polisler bodrum katta dünya ile ilişkileri kesilmiş 58 yaşındaki baba ve 16 ila 25 yaş arasındaki 6 çocuğunu buldu.  

Dış dünya ve insanlar ile ilişkileri tamamen kesen ailenin, dünyanın sonunun geldiğine inandıkları ve bu yüzden 9 yıldır evin bodrumundan çıkmadıkları öğrenildi.

5529275639440785.jpg
Fotoğraf: AFP

 

Ailenin çiftlikte yetişen sebzeler ve sahip oldukları bir keçi ile hayatta kaldıkları ifade edildi.

Hollanda basını baba ve 6 çocuğunun dünyada kendilerinden başka insan olup olmadığına dair hiçbir bilgileri olmadığı kaydedildi. 

Aile polis tarafından tahliye edilirken konu ile ilgili araştırma başlatıldığı belirtildi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU