Adnan Oktar davasının sanığı: Başörtüsü yüzünden duyamadığım için ses kayıtlarını aldım

Adnan Oktar suç örgütüne yönelik davada savunma yapan Deniz Tanık, ‘Başörtüm nedeniyle duyma zorluğu çekiyorum. Biliyorsunuz başörtüsü iki kat oluyor. Kalabalık ortamlarda zorda kalıyordum. Bu nedenle ses kaydı yaptım’ dedi

Fotoğraf: AA

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı dava savunmaların alınmasıyla devam etti.

İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi’nde görülen duruşmada kürsüye çıkan sanık Korkut Yasa savunma yaptı. Örgütten ayrılanlara montaj kasetlerle şantaj, karalama ve iftira çalışmaları yaptığı ileri sürülen Yasa, suçlamaları kabul etmedi. Erenköy'de pahalı teknolojik ekipmanların bulunduğu 'tedbir evi' olduğu iddia edilen ikamette ses ve görüntü montajı yaptığı, manken Ebru Şimşek'e yönelik karalama operasyonun da bu evde gerçekleştirildiğine" yönelik iddiaları şöyle yanıtladı:

Burada birkaç ses ve görüntü dökümü yaptım, onun dışında bir çalışmam olmadı. Bunlar kitap faaliyetleriyle ilgilidir. Kimseyi karalamaya yönelik bir faaliyetimiz olmadı. Gençliğimi bu arkadaş grubuna verdim, Allah izin verirse vermeye devam edeceğim. Kimseye kötülük yapmadık, yapmayacağız da.

‘Turnike' denilen örgüt içerisinde ceza ve ödüllendirme olarak da kullanılan sistemin elemanı olduğu, cinsel istismar ile cinsel saldırı suçlarını işlediği de iddia edilen Yasa suçsuz olduğunu ileri sürdü.

Yasa’nın çapraz sorgusu sırasında bir müşteki avukatı söz alarak, duruşma salonunda ses kaydı dinletti. Adnan Oktar'a ait olduğu iddia edilen kayıtta, Oktar'ın "Bizi dinliyorlar." dediğini kaydeden müşteki avukatı, sanığa "Siz de dinlendiğini düşünüyor musunuz?" diye sordu. Sös isteyen Adnan Oktar, kayıttaki sesin kendisine ait olmadığını ileri sürerek, delilleriyle mahkemeye sunacağını söyledi.

'Saklayacak bir şeyimiz yok'

Sanık Deniz Tanık da savunmasında, suç örgütü değil, arkadaş grubu olduklarını savundu. Polisin operasyon yapacağını önceden haber alarak dijital veri temizliği yaptığı iddia edilen Tanık, "Ben normal, kendi halinde 10 parmak yazabilen biriyim. Bir kere bizim gizleyecek saklayacak bir şeyimiz yok. Neyi sileceğiz? Bunu söyleyen kişi itirafçıdır. İfadesi yönlendirilmiştir" dedi.

Tanık, "örgütten ayrılmaya çalışan kişileri engellemeye çalıştığı, kadın örgüt üyelerinin bir yere gidecekleri zaman kendisine sorduğu, bu talebe Adnan Oktar'ın onayına sunduktan sonra izin verdiği" iddialarına ilişkin olarak şunları söyledi:

Suçu başörtüsüne attı

Örgütten ayrılmak isteyenlerengel olduğu iddiasını da kabul etmeyen Tanık, "Lobi faaliyetleri kapsamında, görüşmeye gittiği mekanlardaki konuşmaları cep telefonu ile gizlice kayıt altına aldığı" iddialarına ise ilginç bir yanıt verdi. Tanık şöyle konuştu:

Ben biraz unutkan bir insanım. Başörtüm nedeniyle duyma zorluğu çekiyorum. Biliyorsunuz başörtüsü iki kat oluyor. Kalabalık ortamlarda zorda kalıyordum. Bu nedenle ses kaydı yaptım. Bu benim hatam, herkesten özür diliyorum. Konuşmalar sırasında not tutuyorum ama duyamadığım yerler olursa eksik olmasın diye ses kaydı aldım. Birilerine iletmek için bu kayıtları yapmadım.

Oktar'ı 32 yıldır tanıdığını belirten Tanık, “32 yılım daha olsa onun yanında olmak isterdim” dedi.

Takiye değil, kişisel tercih

Bir müşteki avukatı, bir kadının A9 yayınlarının bazılarına başı kapalı, bazılarına ise dekolteli olarak çıktığını belirtip buna dair bir fotoğraf karesi göstererek sanığa, "Bu şekilde yayınlara çıkmak normal mi" diye sordu. Sanık, "Bu takiye değil, kişisel tercihtir" dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU