Kılıçdaroğlu: Bütün fakirler size söylüyorum; 1100 odalı sarayda yaşıyorlar, sen hep fakir kaldın

CHP Genel Başkanı, Barış Pınarı Harekatı'nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen koordinasyon toplantısına AK Parti Sözcüsü ve Grup Başkanvekili'nin katılmasını eleştirdi

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı, Barış Pınarı Harekatı'ndan işsizlik rakamlarına, ABD Başkanı Donald Trump'ın tweetlerinden dış politikaya kadar bir çok konuya değindi.

"22 milyon 500 bin kişi açlık sınırının altında yaşıyor"

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in açıkladığı işsizlik rakamlarına değinen Kılıçdaroğlu, "22 milyon 500 bin kişi açlık sınırının altında yaşıyor. Bütün fakirler size söylüyorum onlar köşeyi döndü. Siyasete yırtık ayakkabıyla atılmışlardı şimdi 1100 odalı sarayda yaşıyorlar. Senin pozisyonun yine değişmesi sen hep fakir kaldın." dedi.

"Ne işiniz var orada?"

Kılıçdaroğlu, Barış Pınarı Harekatı'nın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen koordinasyon toplantısına ilişkin şunları söyledi:

9 Ekim saat 16:00'da harekât başladı. Bizler de dualarımızı ettik. Barış Pınarı Harekâtı koordinasyon toplantısı yapılıyor Saray'da. Yapılır mı yapılır tabii. Strateji geliştirmek gerekiyor tabii. Ama bakın şimdi bu toplantıya Mustafa Şentop, Adalet Bakanı, Milli Savunma Bakanı, MİT Müsteşarı, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü katılıyor. Bunlara hiçbir şey demiyorum. TBMM Ak Parti Grup Başkavekili. Savunma Komisyonu Başkanı İsmet Yılmaz. Ne işin var senin orada? Numan Kurtulmuş'un, Hayati Yazıcı'nın Mahir Ünal'ın ne işi var orada? AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, ne işiniz var orada? İşte bu parti devletidir arkadaşlar. Tabii yaptığı işin yanlış olduğunu onlar da biliyor. Cumhurbaşkanlığı sitesine koyuyorlar ama bazı isimleri yazmıyorlar. İnsan utanır biraz. Fotoğrafta varlar zaten. E utanmak için ar damarı lazım tabii.

"Tehdit edilen Türkiye Cumhuriyeti'dir"

CHP Genel Başkanı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye hakkında attığı tweetlere de değindi. "Tehdit edilen Türkiye Cumhuriyeti'dir." diyen Kılıçdaroğlu, "Çok ciddi suçlamaları var Trump'ın. Bir şey söylediler mi buna karşı. Ben konuşunca dilleri bülbül gibi. Sabah başka öğle başka. Yöneticiler sessiz kalıyorsa demek ki bir sorun var. Hesabını veremedikleri cesaret edemedikleri bir sorun var." ifadelerini kullandı.

"Trump kadar Türkiye'yi aşağılayan başka bir lider çıkmamıştır"

Trump'ın Türkiye'yi aşağıladığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Türkiye'yi Trump kadar aşağılayan başka bir lider çıkmamıştır. Ve bu kadar ağır sözlere karşı tek kelime laf etmeyen bir iktidar da daha önce olmamıştır. İlk kez bunların döneminde oldu." dedi.

"Dış politikanın 180 derece değişmesi gerektiğini söyledim"

Kılıçdaroğlu, daha önceki seçimlerden sonra, koalisyon görüşmelerinde, gerekse daha sonra başbakanların kendisini ziyaretinde veya kendisinin onları ziyaretinde, Türkiye'nin dış politikasının yanlış olduğunu ve 180 derece değişmesi gerektiğini söylediğini aktardı. 

İktidarı her seferinde defalarca, yanlış yapıldığı konusunda uyardıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, dış politikada, devletler arası ilişkilerde duygusallıktan uzak, akılcı ve gerçekçi politika izlenilmesi gerektiğini söylediklerini anımsattı. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU