Rusya: Türkiye ve Suriye gerçek zamanlı görüşmeler yapıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye ile Suriye'nin görüştüğünü söyledi

Fotoğraf: AP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türkiye ile Suriye'nin savunma bakanlıkları, istihbarat servisleri ve dışişleri bakanlıkları üstünden ‘gerçek zamanlı olarak’ diyalog halinde olduklarını belirtti.

Rus Interfax haber ajansında yer alan haber göre Lavrentyev, Türkiye ile Suriye arasında diyalog kuruldu. 

Moskova'nın ABD askeri varlığının Suriye'den çekilmesi konusunda şüpheleri olduğunu belirten temsilci, "Şam ile Kürtler arasında Suriye'nin toprak bütünlüğü ve bağımsızlığı ile ilgili daha aktif diyolog kurulması gerekli" dedi.

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Şam ile Kürtler arasında arabuluculuğunu Rusya'nın üstlendiğini söyledi.

Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türk ve Suriye ordularının sahada doğrudan karşı karşıya gelme ve çatışma içerisine girme ihtimallerine ilişkin olarak, "Bu durum kimsenin menfaatine değil, ayrıca kabul edilemez. Böyle bir şeyin gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Türkiye'nin operasyonunu 'kabul edilemez' diye niteleyen Lavrentyev, Moskova ile Ankara arasında bu konuyla ilgili bir işbirliği olmadığını da belirtti. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU