BM'den Türkiye'ye: Olası savaş suçlarından sorumlu tutulabilir

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi: Türkiye, Suriye'deki Kürtlerin ve politikacıların ölümünden uluslararası hukuka bağlı olarak sorumlu tutulabilir

Fotoğraf: Pixabay

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekâtı'yla ilgili "Türkiye, Suriye'deki Kürtlerin ve politikacıların ölümünden uluslararası hukuka bağlı olarak sorumlu tutulabilir" açıklaması yaptı.

Reuters haber ajansında yer alan haberde BM İnsan Hakları Ofisi’nin sosyal medyada yayınlanan ve infaz görüntüsü olduğu öne sürülen videolar ile ilgili bilgi topladığı ifade edildi.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği (OHCH) sözcüsü Rupert Colville’in İsviçre’nin Cenevre kentinde yaptığı açıklamada Türkiye’ye olası savaş suçları için bağımsız, şeffaf ve tarafsız soruşturma yürütme çağrısında bulunduğu öne sürüldü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Colville, ÖSO'ya bağlı Ahrar el Şarkiye adlı grubun M-4 otoyolunda üç kişiyi öldürdüğü iddiasının yanı sıra, Kürt siyasetçi Hevrin Halef'in aynı yolda öldürülmesi ile ilgili iddialardan da bahsetti.

 

Independert Türkçe 

 

DAHA FAZLA HABER OKU