ABD Başkan Yardımcısı Pence: Erdoğan Trump'a güvence verdi

Pence, ABD Başkanı Donald Trump'ın talebi üzerine Türkiye'ye gelecek

Fotoğraf: Reuters

Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı devam ederken Ankara-Washington hattında trafik devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin Türkiye’ye yönelik yaptırımlarını Beyaz Saray önünde açıklayan Maliye Bakanı Steven Mnuchin ile birlikte kamera karşısına geçen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence bir heyetle Trump’ın talimatı doğrultusunda Türkiye’ye gideceğini ve Türkiye’ye Suriye’de ateşkes için görüşmelere başlaması mesajını vereceğini açıkladı.

"Erdoğan güvence verdi"

Mike Pence burada yaptığı açıklamada ABD’nin “Türkiye’nin Suriye’yi işgaline yeşil ışık yakmadığını” belirtti. Pence, Erdoğan’ın Trump’a Türkiye’nin Kobani’ye operasyon düzenlemeyeceği güvencesini verdiğini belirtti.  Pence Trump’ın Türkiye ve YPG arasında arabuluculuk rolü üstlenmeye hazır olduğunu sözlerine ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pence’in başkanlık edeceği heyette Trump’ın John Bolton’un yerine getirdiği yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O`Brien da olacak. ABD Başkan Yardımcısı'nın ilerleyen günlerde Ankara’ya gelmesi bekleniyor.

Trump, Kobani ile görüştü

Ayrıca ABD Başkan Yardımcısı, Trump'ın Demokratik Suriye Güçleri komutanı Mazlum Kobani ile de telefonda görüştüğünü de belirtti. Pence, Mazlum Kobani'nin Trump'a Suriye'nin kuzeyindeki Kobane şehrinin Kürtler için önemli olduğunu söylediğini dile getirdi.

Trump yönetiminden üst düzey bir yetkili gazetecilere yaptığı açıklamada Trump’ın Erdoğan’la telefon görüşmesinin ardından ateşkes konusunda umutlu olduğunu söyledi. 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU