Selvi: Trump'ın açıklamalarına rağmen ekonomi sağlam bir duruş sergiledi

Hürriyet yazarı: Trump’ın Türkiye’ye ağır yaptırımlar uygulamasından ziyade, eğer yaptırım kararı alınırsa veto etmesini bekleniyor

Fotoğraf: Twitter

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye yönelik ekonomik tehditlerine "piyasanın sağlam bir duruş ile karşılık verdiğini" öne sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Selvi, ABD'nin Türk bakanlara ve bakanlıklara yönelik yaptırımlardan önce yazdığı yazısında "Trump’ın Türkiye’ye ağır yaptırımlar uygulamasından ziyade, eğer yaptırım kararı alınırsa veto etmesini bekliyorlar. Hem de bu güçlü bir beklenti" iddiasında bulundu.

Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Barış Pınarı harekâtı ile son dönemlerin en sert mücadelesi başladı. Sahada PKK-YPG ve DEAŞ’la mücadele ediyoruz. Aynı zamanda sosyal medyada da... Bu mücadelenin bir ucunda ise ekonomi yer alıyor. Trump’ın açıklamalarına rağmen ekonomi sağlam bir duruş sergiledi. Belli ki piyasalar, Trump’ı iyi analiz etmiş. Piyasalarda bir stres yaşanıyor ama olağanüstü bir tepki vermediler. Trump’ın dünkü “Ağır yaptırımlar geliyor” şeklindeki tweet’lerinden sonra ekonomi çevrelerinin nabzını tutmaya çalıştım. Süreci dikkatli bir şekilde izliyorlar. Ama bir kaygı söz konusu değil. Trump’ın tweet’lerini iç kamuoyunu yatıştırmaya yönelik bir manevra olarak değerlendiriyorlar. Trump’ın Türkiye’ye ağır yaptırımlar uygulamasından ziyade, eğer yaptırım kararı alınırsa veto etmesini bekliyorlar. Hem de bu güçlü bir beklenti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU