Dilipak: YPG'den alınan bölgelerde kenevir ve mantar ekimine öncelik verilmeli

Akit yazarı: Afyon eken herkes eroin mi kullanıyor?

Fotoğraf: Twitter

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye'nin Kuzey Suriye'ye düzelediği Barış Pınarı Harekatı'nı ele aldığı bir köşe yazısı kaleme aldı.

Dilipak, YPG'lilerin kontrolünde olan bölgelerin Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ele geçmesinin ardından bölgede yapılması gerekenleri şöyle yazdı:

Bu bölgede derhal, sebze, tahıl ekimi yanında kenevir ve mantar ekimine önem ve öncelik verilmeli. Mantar yılda 365 gün ürün verir ve hava, su, toprak istemez. “Yalova Bahçe Bitkileri Araştırma Merkezi”nde artık yerli mantar tohumu da üretiliyor. Geçen ay orayı ziyaret ettim. Çok iyi bir yönetim kadrosu ve çalışma ekibi var. Oranın, hava, su, toprak yapısının incelenip, kendi kendilerine yeterli olmaları için ona göre bir tarım planlanması yapmak gerek. Mantar hem et, hem ot özelliği taşıyan bir nimet. Kenevir desen en az yılda iki ürün alınıyor. Hayatın bütün alanlarında kullanılan bir ürün. Basit, köy atölyesi tekniği ile tekstilden gıdaya, kağıttan ilaca birçok şey üretilebilir.. Kenevirden yakıt da üretebilirsiniz, temizlik malzemesi de, Sabun, şampuan, krem, daha yüzlerce şey! İnşaat malzemesi üretin isterseniz. İnsan için de, hayvan için de, hava, su, toprak için Allah’ın nimeti olan bir bitki. 

Dilipak, "Afyon eken herkes eroin mi kullanıyor. Ya da Solvent ve Asetonu niye izne bağlamıyorsunuz, onlar da uyuşturucu" ifadesini de kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU