Davutoğlu Manisa'da ilk kez "muhalif lider" olarak konuşacak

Şimdiye kadar eleştirileri hep "parti içi eleştiriler" sınırları içinde kalan Davutoğlu AK Parti'den istifa ettikten sonra ilk kez "muhalif lider" olarak bir topluluğa hitap edecek

Davutoğlu, 14 Eylül'deki istifasının ardından parti kurma çalışmalarına başladı / Fotoğraf: AA

Eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu parti içi eleştirilerde bulunduğu için hakkında ihraç talebiyle disiplin işlemi başlatılmıştı.

Davutoğlu, Disiplin Kurulunun savunma talep ettiği tebligatın eline ulaşmasıyla birlikte ihracı istenen diğer arkadaşlarıyla birlikte 14 Eylül'de bir basın toplantısı düzenleyerek AK Parti'den istifa etti. 

"Muhalif Davutoğlu" Manisa'dan konuşmaya başlıyor

Parti kurma hazırlıklarına hız veren Davutoğlu, 18 Ekim'de Manisa'da yapılacak bir programda konuşacak.

Daha önce de Elazığ, Sakarya, İstanbul ve Diyarbakır'da konuşan Davutoğlu o konuşmaları hep AK Parti mensubu olarak yapmıştı. 18 Ekim'deki programda ise bir "muhalif lider" olarak konuşacak. Davutoğlu'nun bu programda parti kurma kararını kesin olarak kamuoyuna deklare edeceği öğrenildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Kurucular kurulu için yoğun talep alıyoruz"

Davutoğlu ekibinin parti kurma çalışmaları da devam ediyor. 

Davutoğlu'nun yakın çalışma ekibinde yer alan bir isim kurucular kuruluna dahil olmak için çok sayıda talep aldıklarını söyledi.

Siyasi Partiler Kanunu'na göre bir siyasi parti en az 30 kişiyle kurulabiliyor ama iddialara göre Davutoğlu'nun partisinin kurucular kurulu bu sayının çok daha üstünde olacak.

Tüzük, program, logo ve isim istişare ile belirlenecek

Parti ismi, logosu, tüzüğü ve programı ise kurucular kurulunun ortaya çıkmasının ardından yapılacak istişarelerle belirleneceği kaydediliyor.

Programda "adalet ve özgürlükler" gibi kavramlara özellikle atıf yapılması bekleniyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU